Max Professional: BFF Haarborstels

 photo IMG_3199_zpseb820b1d.jpg

Over klitten in mijn haar kan ik maar 1 ding zeggen: Jak! Zelf heb ik heel erg fijn en lang haar. De ideale combinatie voor knopen die vaak erg pijn doen bij het uitkammen. Na het douchen, een hoge sjaal dragen en ik heb het al zitten…. Niet alleen mensen met fijn haar hebben hier last van, maar stel je eens voor dat je met een pijnlijke borstel door je dikke, natten haren moet komen. Not very pleasant. We kennen allemaal wel de borstels die speciaal gemaakt zijn om gemakkelijk door je haren heen te komen, maar deze zijn meestal erg prijzig. Max Professional komt dit najaar met twee soorten borstels die gegarandeerd je hoofdje goed gaan doen en dit allemaal met een erg fijn prijsje.


 photo IMG_3189_zps3268c80c.jpg
De borstels zijn net zo vormgegeven als dat we gewent zijn van een klassieke antiklit borstel. Zelf vind ik het stiekem altijd een beetje op een paardenborstel lijken, hihi, maar ze zijn slim geweest bij Max Pro en hebben 2 soorten uitgebracht. Laat ik beginnen bij de kleine/klassieke versie van de borstel.

 photo IMG_3204_zps408dd0e4.jpgHet eerste wat opvalt is dat hij geen handvat heeft, maar een bolle vorm waar je hem aan moet vasthouden. Door de buigingen aan de zijkanten heb je een erg fijne houding. De borstel past precies in je hand waardoor je hem ook stevig kan vasthouden wanneer je je haren kamt. Verder hebben ze de borstel erg strak en simpel gehouden door de witte kleur en het logo bovenop!

 photo IMG_3201_zpsabe58d8b.jpg

De onderkant is natuurlijk waar het echt om gaat bij een borstel! Hij is gemaakt van allemaal heel dunne pinnetjes die afwisselend lang en kort zijn. In tegenstelling tot een normale borstel staan er hier geen bolletjes op de bovenkant, maar dit stoort helemaal niet. De pinnetjes doen helemaal geen zeer als je je haren ermee borstelt en voel zelfs verassend lekker aan op je hoofd!
 photo IMG_3209_zpsd7d1a773.jpgDe tweede borstel is voor de mensen die zich graag wat meer vasthouden aan de klassieke manier van haren borstelen. Deze versie heeft een handvat waar je hem aan kan vasthouden waardoor het lijkt alsof je met een ‘normale’ borstel je haren doet. Wat me al meteen opviel aan deze BFF borstel is dat het handvat een licht buiging maakt. Eerst dacht ik dat het niet veel zou uitmaken, maar het houdt wel fijner vast. Het enige nadeel aan deze borstel vind ik is dat het handvat zo breed gemaakt is. Hierdoor houdt hij toch net iets minder goed vast, erg jammer want die buiging maakt het dan wel weer fijner! Het zou een ideale combinatie geweest zijn met een smaller handvat.

 photo IMG_3208_zpsc73ae4ce.jpg photo IMG_3207_zpsbd2e43b4.jpgVerder is deze borstel exact hetzelfde ontworpen als de kleinere versie met kleine en grote pinnetjes die het erg comfortabel maken om te borstelen.

Natuurlijk heb ik het belangrijkste nog niet besproken en dat is of ze ook doen wat ze beloven?! Wel, ik kan zeggen dat ik zeker overtuigd ben van deze soort borstels. Ze zijn heel goed vergelijkbaar met de duurdere/ bekendere variant en doen hun werk helemaal zoals beloofd. Voor mij geen kam meer na het douchen, maar ik pak er een BFF Brush bij. Ze zijn minder pijnlijk en natuurlijk ook beter voor je haren. Met een kam of borstel ben je al sneller geneigd te gaan door trekken en zo maak je je haren kapot. Met deze borstels kan je niet eens hard trekken, ze glijden erg fijn door je haar en je voelt echt dat je haren op een meer “vriendelijke” manier geborsteld worden.

Groetjes, Pauline

Delen: