L’Oréal mythic oil shampoo

Mythic oil photo Unknown1_zps29d5d3c5.jpgDe afgelopen maanden heb ik de mythic oil shampoo en soufflé d’or getest. Het enige verschil tussen beiden is dat de soufflé d’or glitters bevat, maar de werking is exact hetzelfde! Deze shampoo bevat, zoals de naam al doet vermoeden, een aantal oliën. Zo zit er arganolie en saffloerolie in waardoor het haar goed beschermd en gevoed wordt.

Laat ik beginnen met de verpakking die ik erg fijn vind! Voornamelijk door de pomp die erop zit in plaats van het klassieke gaatje. Hierdoor kan je veel gemakkelijker de juiste dosering uit je fles halen en niet per ongeluk veel te veel in je handen gieten. Een grote plus voor het pompje dus! Verder is de fles mooi en simpel vormgegeven, dit zal ook mede te danken zijn aan de kleur van de shampoo zelf, die de fles een gouden kleur geeft.

Mythic oil photo Unknown_zpsfc7c11be.jpg

Over naar natuurlijk het belangrijkste van deze review: de shampoo zelf! De shampoo is gemaakt met een oliebasis en met twee pompjes heb ik dan ook al meer als voldoende om mijn, toch wel vrij lange haar, te wassen. Ook de geur is erg aangenaam en ruikt niet zo chemisch zoals dat soms wel eens kan voorkomen. Het is een erg lichte geur die niet overheerst, maar toch ruik je een lichte hint van vanille. Zelf vind ik het een warme geur die zeker past bij de uitstraling van de shampoo.

Mythic oil photo IMG_8977_zpsad0d1490.jpg
Ik heb de laatste tijd ook een nieuwe manier gevonden bij het aanbrengen van mijn shampoo en het leek me leuk om deze even met jullie te delen aangezien het toch over shampoo gaat. Vroeger (lees: vorige maand) bracht ik mijn shampoo gewoon maar overal aan, maar kennelijk is deze manier niet ideaal omdat dit de punten van je haar best kan uitdrogen. Wat je dus beter kan doen is om de shampoo enkel op je hoofdhuid in te masseren. Wanneer je de shampoo vervolgens uit spoelt zullen de restjes shampoo door de lengtes van je haren lopen en deze natuurlijk weer fris maken zonder dat je het er direct hebt moeten opsmeren. Ik merk echt dat dit kleine trucje helpt!

Mythic oil photo IMG_8971_zps087c4964.jpg

De werking van de ‘normale’ shampoo en die met glitters zijn hetzelfde. Een aantal van mijn vriendinnen vroegen zich af of ik na het wassen met de glitter shampoo dan ook een hoofd vol glitter kreeg. Dat is dus niet het geval, gelukkig! Want hier was ik zelf ook een beetje bang voor. De glitters zijn heel erg klein en spoelen er grotendeels gewoon uit. Het enige wat je ziet is, wanneer je bijvoorbeeld in het zonlicht staat, is een hele lichte glinstering, maar je kan eigenlijk niet zien dat het glitters zijn.
 photo IMG_8970_zps01e261e5.jpg

Ik gebruik deze shampoo nu ongeveer een 3 weken en ik merk dat mijn haar erg zacht is. Of het er echt sterker van geworden is kan ik niet precies zeggen, maar zachter en gezonder uitziend is het alleszins wel! Ik heb deze in combinatie met een andere conditioner van L’Oréal, maar daarover later meer! In de mythic oil collectie zitten verder ook een conditioner, met en zonder glitter. En ook een verzorgende olie.

De mythic oil shampoo kost €9,95 en de conditioner €12,95. De sparkling shampoo kost €15,50 en de sparkling conditioner €19,90! Hoewel ik de prijs van de sparkling shampoo toch aan de hoge kant vind, is de prijs van de ‘normale’ versie het echt waard!

Groetjes, Pauline

Delen: