Last Seen Movies #1

Hoewel ik een echte seriefreak ben, kijk ik ook graag een goede film. Ik kijk ze niet super vaak want meestal val ik voor het einde in slaap, tot grote ergernis van degene die meekijkt. (En ja, het gebeurd ook in de cinema). Daarom zijn series idealer voor mij, aangezien ze maximum 50 minuten duren maar, hey, dit zijn de laatste films die ik zag! En of ik ze ook leuk vond zie je natuurlijk alleen als je het artikeltje leest! Ik ga er vanaf nu ook de punten bijzetten die de site IMDb.com ze toekent, ik vind deze score bijna altijd goed passen bij de score die ik aan een film zou geven!

IMDb.com is een site die ik tot voor kort heb ontdekt. Echt alle films staan erop en er staat per film telkens een uitgebreide recensie en cijfer op. Super handig! Tot zover, let’s see the movies!

1) Pitch Perfect

Ik ging deze film kijken zonder enige verwachtingen, de trailer zag er grappig uit maar daar ben ik al vaker ingelopen. Grappige trailer en dan vaak een niet zo heel grappige film…
De film gaat over een groep a capella zangeressen op een universiteit die al hun leden verloren hebben en in September weer op zoek gaan naar meisjes om hun groepje weer volledig te maken. Natuurlijk komen er dan de gekste figuren in de groep terecht omdat ze geen andere leden kunnen vinden.
Dit zorgt voor super grappige situaties gemengd met goede hedendaagse muziek (beetje glee achtig?).
De hoofdrol speelster wil niks liever dan een beroemde DJ worden maar omdat ze van haar vader één jaar ten volste van de universiteit moet genieten komt ook zij hier terecht…
Ik vond dit absoluut een aanrader! Op de site IMDb.com krijgt deze film een 7,2/10. Een cijfer dat hij zeker waard is!

2) 21 Jump Street


Dit was net zoals de eerste ook zo’n grappige film! Hij gaat over twee pas beginnende agenten die een grote fout maken en als straf op een speciaal project worden gezet. Ze moeten als leerlingen op een middelbare uitzoeken wie de dealer van een nieuwe drug is.
Echt, er zijn zoveel grappige stukken in deze film! Echt een aanrader! Ook deze film krijgt op IMDb.com een 7,2/10.

3) Lena


Lena is een Nederlandstalige film over een meisje dat te maken krijgt met typische tiener problemen. Ze is op zoek naar romantiek maar helaas schijnen de jongens haar enkel te willen voor één ding, seks.
Ze is zwaarlijvig en haar moeder heeft hier doorheen de film duidelijk een probleem mee. Op een gegeven moment komt ze een jongen tegen doordat ze hem helpt bij een achtervolging door de politie. Hiermee krijgt ze een relatie en trekt ook bij hem en zijn vader in. Maar dit alles verloopt natuurlijk niet zo vlotjes en zo voelt Lena ook aantrekking tot de vader van haar vriend waardoor alles nog moeilijker word en er uiteindelijk iets heel ergs gebeurd! Maar dat ga ik natuurlijk nog niet verklappen!
Ik vond het een erg goede film maar vond hem af en toe wat moeilijk te volgen, ik kon moeilijk afleiden wat er door het hoofd van Lena ging. Al met al zeker een aanrader! Lena krijgt op IMDb.com een 6,3/10. Niet een super hoge score maar ik vind hem wel terecht.

4) The impossible


The impossible ben ik samen met mijn beste vriendin gaan kijken in de bioscoop en we hebben serieus heel de film zitten huilen, samen met de rest van de zaal. Wat een droevige film, dit is de droevigste film die ik in tijden gezien heb!
De film gaat over het verhaal van een gezin dat toen de tsunami in Thailand een aantal jaren geleden net op die plek op vakantie was. Het is een waar gebeurd verhaal en het is echt zo droevig!
Ik vind deze film erg moeilijk uitleggen maar hij is echt een aanrader!!
IMDb.com cijfer: 7,6/10. Het is een goed cijfer maar van mij had het toch nog net iets hoger mogen liggen.

Welke films hebben jullie als laatste gezien?

Groetjes,
Pauline

Delen: