Last seen movies & series #7

 photo films_zps077bef68.jpg

Het is alweer een lange tijd geleden dat ik met jullie mijn last seen movies en series deelde. Zelf vind ik dit altijd een toffe manier om films te delen, maar natuurlijk ook te leren kennen door jullie via de comments! Het is weer een waslijst aan vanalles en nog wat geworden aangezien ik helemaal geen bepaalde stijl heb wat betreft films. Toen ik in september naar Hawaii ben gereist, had ik aan boord van het vliegtuig zo’n 23 uur om mezelf te vermaken, vandaar ook deze achterlijk lange lijst met iets teveel Disney films!

1) Princess and the Frog

We hebben thuis precies één dag Netflix en ik bestel? Jep, een leuke Disney film! Hoewel deze film me nooit echt aansprak besloot ik hem op een luie zondag toch eens te bestellen en hij is zo leuk! Had ik natuurlijk ook wel kunnen verwachten van Disney, maar het verhaal is zo in elkaar gepuzzeld dat er ook genoeg grapjes zijn voor volwassenen. Afgewisseld met leuke liedjes is dit zeker een aanrader!

Het verhaal gaat over een meisje met een droom in New Orleans. Haar droom is om een restaurant te openen, maar daarvoor moet ze heel erg veel sparen en dag en nacht werken. Op een dag komt er een prins langs die jammer genoeg geen geld meer krijgt van zijn ouders en daarom een deal sluit met een magiër. Helaas loopt dat wat verkeerd af en veranderd de prins in een kikker. Om uit deze betovering te komen moet de kikker een kus krijgen van iemand die echt verliefd is. Hij lapt de regel aan zijn laars en zorgt ervoor dat het meisje, genaamd Tiana, hem kust, maar omdat ze niet echt verliefd is veranderd ook zij in een kikker…
Je kan natuurlijk al een beetje voorspellen hoe het verhaal afloopt, maar dat maakt de film zeker niet minder leuk! Zeker een aanrader!

2) Maleficent
Deze keek ik op het laatste stukje naar Hawaii! Ik heb deze film eigenlijk altijd een beetje vermeden omdat ik de remake van ‘Alice In Wonderland’ zo teleurstellend vond, maar omdat het aanbod aan boord zo mager was besloot ik hem toch een kans te geven. Ik kan eigenlijk maar 1 ding zeggen en dat is WOW! Niet alleen een grote WOW voor het verhaal, maar ook voor de make-up en aankleding van de volledig film. Wat moeten ze hier veel werk in hebben gestoken! Echt een top film!

De film gaat eigenlijk over het verhaal van Doornroosje en de gedachte achter de vloek die de ‘heks’ op het baby’tje uitspreekt. Het verhaal is goed opgebouwd en op een manier gemaakt waardoor de originele versie intact blijft. Ik moet er wel aan toevoegen dat de trailer het een stuk enger laat lijken dan de film eigenlijk is.

3) The Other Woman
Ik ben al fan van Cameron Diaz sinds ik een tiener was en ze blijft me boeien! Deze film stond al een hele tijd om mijn lijstje, maar ik kreeg mijn vriend niet zo ver om hem mee te gaan kijken in de bioscoop. Tot mijn grote vreugde hadden ze hem op het vliegtuig naar Hawaii!

Het is een hele toffe en casual film waarbij je niet teveel hoeft na te denken. Er zijn 3 vrouwen die erachter komen dat ze dezelfde man aan het daten zijn, ze ontmoeten elkaar, worden vriendinnen en verzinnen een plan om de man terug te pakken. Zeker een aanrader voor een zondag of een girlsnight!

4) The Drop

De drop zou niet meteen mijn eerste keuze geweest zijn om te gaan kijken, maar we waren met een groepje en de meerderheid wint. Het verhaal gaat een beetje over vanalles tegelijk. Enerzijds over drugs en over hoe elke week een andere bar word uitgekozen om al het drugsgeld van die avond naartoe te brengen en anderzijds over de hond die de man toevallig in een vuilbak vindt. Natuurlijk is deze uitleg lichtjes kort door de bocht, maar ik kan het even niet anders uitleggen.

Het verhaal kwam erg traag opgang en toen er eindelijk wat spannends ging gebeuren, gebeurde ook meteen alles tegelijk! Niet mijn favoriete film dus!

5) National Lampoon’s Christmas Vacation
Het kerstseizoen is natuurlijk ook al stevig begonnen (het is morgen zelfs al kerstavond) dus kerstfilms konden zeker niet ontbreken! National Lampoon is volgens mij één van de bekendste kerstfilms ever! Ik kende hem nog niet, maar mijn vriend vertelde me dat hij deze geweldig vond en dat wil wat zeggen als hij dat zegt over een kerstfilm, haha!

De film gaat over de gekke familie Griswold, met een nog gekkere vader, die besluit dit jaar kerst thuis te vieren met de hele familie. Natuurlijk wilt hij van alles het beste: de grootse boom, het meeste lichtjes, alles moet helemaal perfect gaan. Natuurlijk zou het geen leuke film zijn zonder dat ongeveer alles mis gaat en dat gaat het ook. Het is een erg oude, maar super grappige film. Mega aanrader voor tijdens de kerstvakantie of ontspanning tijdens het blokken.

6) Elf
Als laatste heb ik nog een kerstfilm op mijn lijstje staan en deze keer een iets modernere. Waarschijnlijk heeft iedereen hem al gezien en liep ik weer 100 jaar achter, maar om de één of andere manier is het er gewoon nog nooit van gekomen. Een super grappige film die zeker niet alleen geschikt is voor kinderen.
Het gaat over een baby die per ongeluk mee wordt genomen in de zak van de kerstman terug naar de noordpool. Omdat het een weesje is besluiten de elfen hem de adopteren en op te voeden als één van hen. Natuurlijk wordt het mensen kind een stuk groter en zijn ook zijn interesses volledig anders als die van elfen die altijd blij zijn en speelgoed maken. Op een dag komt hij er dan ook achter dat hij geen elf is en gaat op zoek naar zijn biologische vader in New York City met alle gevolgen vandien! Een heel energieke en grappige film!

Zo, dit waren ze weer! Welke films hebben jullie onlangs gekeken? Veel kerstfilms of net helemaal niet?

Groetjes, Pauline

Delen: