photo Unknownjdkjs_zps9814a9f3.jpg
Goedemorgen allemaal! Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog een last seen movies heb geschreven dus dat werd wel weer eens tijd. De afgelopen maanden heb ik niet gigantisch veel films gekeken, wel een aantal series waar ik niet veel verwachtte, maar uiteindelijk toch heel tof vond!

1) Last Vegas

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hem zag, maar hij was zo grappig! De film gaat over een groepje van oude mannen waarvan er één gaat trouwen met een jongere vrouw. Om dit te vieren besluiten ze om een vrijgezellenfeestje te gaan houden in Las Vegas. Natuurlijk zijn ze niet helemaal meer mee met de moderne tijd waardoor ze zich in een aantal grappige situaties bevinden. Dit was echt een heel ontspannende en grappige film voor wanneer je even niet wilt nadenken over wat je kijkt! IMDb.com geeft hem een 6,7. Een tikkeltje meer dan ik hem geef, het verhaal was wel leuk, maar ik had het gevoel dat er al zoveel van dit soort films gemaakt zijn.

 • IMDb.com punten: 6,7/10
 • Mijn punten 6/10

 

2) Despicable me 2

Ik heb zo lang gewacht tot ik deze film kon kijken! Mijn vriend en ik hebben om de eerste film al helemaal in een deuk gelegen van het lachen en waren beide benieuwd naar het tweede deel en of deze net zo goed zou zijn als de eerste. Wel, ik vond van wel! Ik ben best een grote animatie film liefhebber, maar deze is zo leuk omdat er een heleboel volwassen grapjes inzitten! Dit is echt de perfecte film voor op een ontspannende zondag, als je eens lekker wilt lachen. Het verhaal bouwt verder op de eerste film, dus je kan best eerst het eerste deel kijken voor je deze ziet. Gru wilt in het begin van de film goed zijn en blijven, maar wordt gevraagd door een team om slechteriken te gaan onderscheppen en te vinden. In het proces leert hij de liefde van zijn leven kennen wat voor grappige momenten zorgt! Ook heeft iemand het gemunt op de super grappige minions en wilt deze veranderen in gemene wezentjes. Natuurlijk komt alles helemaal goed en leven ze nog lang en gelukkig!

 • IMDb.com punten: 7,6/10
 • Mijn punten: 8/10

3) Hoe duur was de suiker: tv serie

Mijn moeder was oorspronkelijk begonnen met het kijken van de serie: hoe duur was de suiker. Een 4 delige serie die gaat over de slaven op de suikerplantages in suriname, een stuk van onze geschiedenis waar ik maar heel weinig over wist/weet. Op een avond zag ik hem staan tussen de opnamen en ben ik hem maar gaan kijken en ik vond hem eigenlijk best leuk! Nou ja, leuk… Jullie snappen wel wat ik bedoel! Het acteerwerk was niet altijd van top-niveau, maar het stoorde me niet en het verhaal vond ik eigenlijk erg mooi. Ik had al gehoord dat er best veel reactie was geweest op de film, en dat die vooral zou gaan over het verwende meisje, maar ik vond dat ze in de serie ook de kant van de slaven goed lieten zien, ook doordat de verteller van het verhaal een slaaf was.

 • IMDb.com punten: 6,7/10
 • Mijn punten: 7/10

 

4) In Vlaamse velden: tv serie

Net zoals de vorige tv serie gaat ook deze over een stuk geschiedenis waar ik maar weinig vanaf wist. Op school ging het eigenlijk uitsluitend over de Tweede Wereldoorlog, maar ook thuis werd daar het meeste over gepraat. Dit vooral omdat mijn moeder Nederlands is en de Tweede Wereldoorlog een iets groter impact heeft gehad op Nederland dan op België. Dit voornamelijk doordat Nederland, nadat België bevrijdt werd, nog een lange winter in oorlog doorgemaakt heeft voor het land ook bevrijdt werd.  Als ik het goed heb is het in België dan net weer omgekeerd geweest en heeft de Eerste Wereldoorlog hier meer impact gehad dan op Nederland. Natuurlijk is het dit jaar ook 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog plaatsvond en dat laten ze hier in België niet zomaar voorbij gaan. Op televisie is er een heleboel over te zien en zo ook deze serie.

De serie in Vlaamse velden gaat zoals de naam misschien al doet vermoeden volledig over de Eerste Wereldoorlog waarbij ze verschillende kanten van de oorlog laten zien vanuit één gezin. Het gezin bestaat uit 5 mensen die allemaal een andere rol op zich nemen in de oorlog. Zo gaan de twee zonen naar het front, maar toch beleven ze het beiden helemaal anders. De één krijgt een prachtjob als chauffeur, maar de ander komt terecht in de loopgraven. De dochter blijft in het eerste deel van de serie thuis en zet zich in voor het verzet, maar wanneer ze dreigt ontdekt te worden vlucht ze naar Nederland, om verder koers te zetten naar Engeland. Onderweg besluit ze om verpleegster te worden en aan het front soldaten te gaan verzorgen. Mama en papa laten dan weer een totaal andere kant zien. Hun huis wordt bezeten door de Duitsers en komen in moeilijke situaties terecht!

Ik vond in het begin dat de serie wat moeilijk op gang kwam, maar wanneer er éénmaal een beetje actie aan te pas kwam, vond ik het echt heel erg boeiend!

 • IMDb.com punten: 7,3/10
 • Mijn punten: 7,3/10

Zo, dit was weer mijn tv-geschiedenis van de afgelopen maanden. Hebben jullie nog programma’s of films die jullie mij kunnen aanraden?

Groetjes, Pauline

 • Ik heb In Vlaamse Velden ook gevolgd en vond het zeker niet slecht. Beter kon het natuurlijk altijd, maar een enorme teleurstelling vond ik het alleszins niet… Als zag ik niet de gelijkenissen tussen 'de pukkelpopstorm waarbij de jeugd vol modderkleding liep' en 'de uniformen van de soldaten die vol modder zaten door de erbarmelijke omstandigheden in de loopgraven'. Dit was alleszins een van de bedoelingen/gelijkenissen die erin verwerkt zou zijn, maar als ik dit niet ergens had gelezen had ik dit nooit geweten en zeker ook nooit die link gelegd!
  Eeen heel grote afrader vin ik wel 'het dagboek van marie'. Ik vind er echt niks aan. Om het boek te kunnen lezen/volgen moet je de serie ook gezien hebben anders is het redelijk ondamenhangend… Ik vind het eigenlijk ook niet echt een boek te noemen, maar ja dat is enkel mijn mening. Anderen vinden het misschien wel heel leuk.

 • Julie

  In vlaamse velden was geweldig maar vond het erg toen gillaume een brief naar zen moeder moest schrijven dat zijn broer overeleden was

 • Ik heb alles van In Vlaamse Velden opgenomen, maar heb nog steeds geen tijd gehad om te kijken, ik ben super benieuw! Ik wil ook heel graag die serie van Hoe Duur Was De Suiker zien!

 • Nathalie

  Hey Pauline

  Zelf heb ik nog geen van bovenstaande films/series gezien. In Vlaamse Velden had ik wel graag gezien, iedereen spreekt er vol lof over en dus heb ik wel een beetje spijt dat ik de eerste afleveringen niet heb gezien.
  Zelf volg ik momenteel:

  Cordon (Vtm): Dit is een serie waarbij door het fictieve Nationaal Instituut voor Infectieziekten Antwerpen (NIIZA) in Antwerpen bij een patiënt een virale besmetting wordt vastgesteld. Daarop wordt een wijk in de Antwerpse binnenstad van de buitenwereld afgesloten om zo de uitbraak van het besmettelijke virus te beperken. Iedereen probeert binnen dit gebied niet besmet te geraken en te overleven, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

  Aspe (Vtm): Dit is een politiereeks van eigen bodem waarbij een heel politieteam misdaden probeert op te lossen. Dit levert vaak spannende momenten op!

  Vermist (VIER): Dit is een reeks ook van eigen bodem waarbij de cel vermiste personen op zoek gaat naar personen die vermist zijn. Dit levert vaak spannende momenten op!

  All you need is Jani (VIJF tv): Dit is een programma waarbij stylist Jani single vrouwen aan een man probeert te helpen. Er zitten elementen is waarbij Jani samen met de vrouwen werkt aan meer zelfvertrouwen, aan hun kledingstijl, aan hun make-up, …

  Are you the one? (MTV): Dit programma gaat over een groep van 20 personen die in een huis zijn geplaatst en de opdracht hebben gekregen om op zoek te gaan naar hun match in de liefde. Als dit hen lukt in tien weken dan krijgen ze 1 miljoen dollar (verdeeld over de 20 personen). De personen hebben vooraf psychologische tests ondergaan en op basis van die tests heeft het programma 10 koppels kunnen maken, het is nu aan de personen zelf om uit te zoeken wie hun ware liefde is. Dit levert regelmatig ruzies en jaloerse reacties op.

  Ik kijk heel graag films en series maar spijtig genoeg heb ik hier niet altijd de tijd voor! Vorige week ben ik wel Witse De Film gaan zien in de cinema. Deze vond ik echt heel goed (zeker een 7 waard)! De film gaat over Witse (ook wel gekend van de gelijknamige reeks op één) die de moord op zijn nichtje probeert op te lossen. Hiervoor keert hij terug naar zijn geboortedorp, daar blijkt dat het gaat om een seriemoordenaar. Witse zelf is echter al op pensioen, toch start hij zelf een onderzoek naar de moordenaar.

  Veel Liefs
  Nathalie