Last seen movies #6

 photo Unknownjdkjs_zps9814a9f3.jpg
Goedemorgen allemaal! Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog een last seen movies heb geschreven dus dat werd wel weer eens tijd. De afgelopen maanden heb ik niet gigantisch veel films gekeken, wel een aantal series waar ik niet veel verwachtte, maar uiteindelijk toch heel tof vond!

1) Last Vegas

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hem zag, maar hij was zo grappig! De film gaat over een groepje van oude mannen waarvan er één gaat trouwen met een jongere vrouw. Om dit te vieren besluiten ze om een vrijgezellenfeestje te gaan houden in Las Vegas. Natuurlijk zijn ze niet helemaal meer mee met de moderne tijd waardoor ze zich in een aantal grappige situaties bevinden. Dit was echt een heel ontspannende en grappige film voor wanneer je even niet wilt nadenken over wat je kijkt! IMDb.com geeft hem een 6,7. Een tikkeltje meer dan ik hem geef, het verhaal was wel leuk, maar ik had het gevoel dat er al zoveel van dit soort films gemaakt zijn.

  • IMDb.com punten: 6,7/10
  • Mijn punten 6/10

 

2) Despicable me 2

Ik heb zo lang gewacht tot ik deze film kon kijken! Mijn vriend en ik hebben om de eerste film al helemaal in een deuk gelegen van het lachen en waren beide benieuwd naar het tweede deel en of deze net zo goed zou zijn als de eerste. Wel, ik vond van wel! Ik ben best een grote animatie film liefhebber, maar deze is zo leuk omdat er een heleboel volwassen grapjes inzitten! Dit is echt de perfecte film voor op een ontspannende zondag, als je eens lekker wilt lachen. Het verhaal bouwt verder op de eerste film, dus je kan best eerst het eerste deel kijken voor je deze ziet. Gru wilt in het begin van de film goed zijn en blijven, maar wordt gevraagd door een team om slechteriken te gaan onderscheppen en te vinden. In het proces leert hij de liefde van zijn leven kennen wat voor grappige momenten zorgt! Ook heeft iemand het gemunt op de super grappige minions en wilt deze veranderen in gemene wezentjes. Natuurlijk komt alles helemaal goed en leven ze nog lang en gelukkig!

  • IMDb.com punten: 7,6/10
  • Mijn punten: 8/10

3) Hoe duur was de suiker: tv serie

Mijn moeder was oorspronkelijk begonnen met het kijken van de serie: hoe duur was de suiker. Een 4 delige serie die gaat over de slaven op de suikerplantages in suriname, een stuk van onze geschiedenis waar ik maar heel weinig over wist/weet. Op een avond zag ik hem staan tussen de opnamen en ben ik hem maar gaan kijken en ik vond hem eigenlijk best leuk! Nou ja, leuk… Jullie snappen wel wat ik bedoel! Het acteerwerk was niet altijd van top-niveau, maar het stoorde me niet en het verhaal vond ik eigenlijk erg mooi. Ik had al gehoord dat er best veel reactie was geweest op de film, en dat die vooral zou gaan over het verwende meisje, maar ik vond dat ze in de serie ook de kant van de slaven goed lieten zien, ook doordat de verteller van het verhaal een slaaf was.

  • IMDb.com punten: 6,7/10
  • Mijn punten: 7/10

 

4) In Vlaamse velden: tv serie

Net zoals de vorige tv serie gaat ook deze over een stuk geschiedenis waar ik maar weinig vanaf wist. Op school ging het eigenlijk uitsluitend over de Tweede Wereldoorlog, maar ook thuis werd daar het meeste over gepraat. Dit vooral omdat mijn moeder Nederlands is en de Tweede Wereldoorlog een iets groter impact heeft gehad op Nederland dan op België. Dit voornamelijk doordat Nederland, nadat België bevrijdt werd, nog een lange winter in oorlog doorgemaakt heeft voor het land ook bevrijdt werd.  Als ik het goed heb is het in België dan net weer omgekeerd geweest en heeft de Eerste Wereldoorlog hier meer impact gehad dan op Nederland. Natuurlijk is het dit jaar ook 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog plaatsvond en dat laten ze hier in België niet zomaar voorbij gaan. Op televisie is er een heleboel over te zien en zo ook deze serie.

De serie in Vlaamse velden gaat zoals de naam misschien al doet vermoeden volledig over de Eerste Wereldoorlog waarbij ze verschillende kanten van de oorlog laten zien vanuit één gezin. Het gezin bestaat uit 5 mensen die allemaal een andere rol op zich nemen in de oorlog. Zo gaan de twee zonen naar het front, maar toch beleven ze het beiden helemaal anders. De één krijgt een prachtjob als chauffeur, maar de ander komt terecht in de loopgraven. De dochter blijft in het eerste deel van de serie thuis en zet zich in voor het verzet, maar wanneer ze dreigt ontdekt te worden vlucht ze naar Nederland, om verder koers te zetten naar Engeland. Onderweg besluit ze om verpleegster te worden en aan het front soldaten te gaan verzorgen. Mama en papa laten dan weer een totaal andere kant zien. Hun huis wordt bezeten door de Duitsers en komen in moeilijke situaties terecht!

Ik vond in het begin dat de serie wat moeilijk op gang kwam, maar wanneer er éénmaal een beetje actie aan te pas kwam, vond ik het echt heel erg boeiend!

  • IMDb.com punten: 7,3/10
  • Mijn punten: 7,3/10

Zo, dit was weer mijn tv-geschiedenis van de afgelopen maanden. Hebben jullie nog programma’s of films die jullie mij kunnen aanraden?

Groetjes, Pauline

Delen: