Last seen movies #5

PicMonkey Collage

De laatste tijd heb ik weer een heleboel films gezien! Deze keer vooral grappige films omdat ik deze stiekem altijd het leukste vind, samen met de super romantische zwijmel films natuurlijk, maar ik ben nooit zo’n held in het kijken van enge films. De afgelopen maanden waren er ook veel films uitgekomen die ik graag wilde zien, iets wat niet zo heel vaak voorkomt… Meestal moet ik een tijd wachten tot er weer wat leuks in de bioscoop te zien is. Vandaag deel ik mijn laatst geziene films met mijn mening erbij natuurlijk en hou jullie vast, want het zijn er een heleboel!

1) We’re the Millers

Deze film wilde ik al een hele tijd zien en vorige week besloten we hem dan eindelijk in de bioscoop te gaan kijken. Zonder al te veel verwachtingen want met zulke films kan het altijd tegenvallen, dan is de trailer heel grappig, maar blijkt de film helemaal niks te zijn. Gelukkig werden we niet teleurgesteld en was hij echt heel erg grappig, zoals we hadden gehoopt!

Het verhaal gaat over een drugsverkoper die overvallen wordt waardoor hij niets meer dan een hoge berg aan schulden overhoudt. Om deze schulden te verheffen stelt zijn baas een deal voor. Hij moet een pakket wiet in Mexico gaan ophalen en deze over de grens zien te smokkelen. Om dit zo ongezien mogelijk te doen koopt hij een aantal mensen om, zodat ze op een gezin op vakantie zouden lijken. Dit wekt immers veel minder argwaan dan een man alleen die de grens probeert over te steken! Natuurlijk gebeuren er onderweg een heleboel grappige dingen. We hebben ons op sommige moment echt helemaal krom gelachen!

 • ImdB.com punten: 7,2/10
 • Mijn punten: 8/10

 

2) The girl with the dragon tattoo

The girl with the dragon tattoo was een film die ik ben gaan kijken zonder dat ik er ook maar iets over wist. Het boek ligt al maanden in de kast en zou fantastisch zijn, maar ik was er nog nooit aan toe gekomen. Nadat we de drie uur lang durende film opgenomen hadden besloten we hem op een regenachtige dag te gaan kijken. In het begin was het wat onduidelijk en moeilijk te volgen, maar als snel wordt het heel erg spannend. Het is een beetje een ‘cluedo-achtig verhaal!  Wie heeft haar vermoord, waarom en waar?

Het gaat over een journalist die word ingehuurd om de verdwijning van een meisje in een heel prestigieuze familie te gaan onderzoeken. De hele familie woont op een landgoed in Zweden en allemaal zijn ze een beetje ‘raar’. Hoe dieper hij graaft, hoe meer hij te weten komt! Op een gegeven moment besluit hij er een assistent bij te halen namelijk: het meisje met de draken tattoo. De rest laat ik aan jullie over…

 • ImdB.com punten: 7,8/10
 • Mijn punten: 8/10

 

3) Identity thief

Deze film wilde ik oorspronkelijk in de bioscoop gaan kijken, maar helaas was ik te laat! Gelukkig stond hij tussen de films op het vliegtuig deze zomer en natuurlijk moest ik hem kijken. De film was best leuk, maar helaas was het een beetje zoals ik eerder beschreef. Alle grappige stukken zaten in de trailer en de rest was langdradig.

In de hoofdrol speelt een financieel adviseur waarvan de identiteit gestolen wordt door een vrouw. Omdat de politie niets kan doen tot dat de vrouw voor hun neus staat besluit de man zijn oplichtster zelf op te gaan zoeken met alle gevolgen van dien. Natuurlijk zijn ze eerst vijanden, maar zoals je wel kan raden worden ze op het einde van de film goede vrienden… Beetje een cliché verhaal, maar perfect voor een luie zondag!

 • ImdB.com punten: 5,6/10
 • Mijn punten: 5,5/10

 

4) The hangover: Part 3

Ondanks de vele slechte reacties wilde ik het derde en voorlopig laatste deel van de Hangover toch graag zien. In tegenstelling tot velen vond ik hem wel heel erg grappig! Ik vond het een leuk en toch heel ander verhaal dan de vorige twee delen. Als je de eerste twee films leuk vond, dan zal je zeker ook om deze kunnen lachen!

Voor de laatste keer trekken de vrienden naar Las Vegas. Deze keer niet voor een vrijgezellen feestje, maar om Allen naar een interventie centrum te brengen! Onderweg naar het centrum wordt er één van hun gekidnapt waardoor ze een hele omweg moeten gaan maken om hem terug te halen. Natuurlijk kan Mr. Chow hier niet aan ontbreken!

 • ImdB.com punten: 5,9/10
 • Mijn punten: 6,5/10

 

5) The conjuring

Ook deze ging ik met vrienden in de bioscoop kijken en hier was ik zoo zenuwachtig voor! Ik ben zeker geen grote held als het gaat om enge films, maar om ze dan nog eens op een mega scherm met goed geluid te gaan kijken, liever niet. Maar de wet van de groep telt en iedereen stemde unaniem voor deze film. Hoewel ik veel verschillende meningen had gehoord vond ik hem echt super eng, ik heb me bijna heel de film achter mijn sjaal verstopt! Ik ben nog steeds geen grote fan van thrillers, maar een beetje griezelen begin ik wel leuk te vinden, hihi!

Het gaat over een groot gezin dat een oud, afgelegen huis koopt, jaja jullie voelen hem waarschijnlijk al… Natuurlijk blijkt het huis te spoken en gebeuren er allemaal vreemde en enge dingen. Om van het paranormale af te komen besluiten de ouders experts in te huren waardoor het alles nog veel erger wordt!

 • ImdB.com punten: 7,6/10
 • Mijn punten: 7,5/10

 

6) Safe Haven

Natuurlijk kon een mega romantische zwijmel film niet aan dit lijstje ontbreken! Op het vliegtuig terug naar huis keek ik ‘Safe Haven’, echt een aanrader als je van romantische films houdt. Meestal zijn dit soort films best voorspelbaar, maar ik vond deze echt heel anders lopen dan ik dacht dat het zou gaan. Natuurlijk krijgen ze elkaar en leven ze nog lang en gelukkig, don’t worry!

Een vrouw vlucht weg met de bus van haar thuisstad, maar onderweg tijdens een wc stop van de bus wordt ze verliefd op het kleine dorpje waar ze op dat moment stoppen. Ze besluit te blijven, een huisje te kopen en opnieuw te beginnen met haar leven. Natuurlijk word ze verliefd op de knapste man in het dorp en hij op haar… In het begin is ze best terughoudend, maar na een tijdje krijgen ze een relatie. Wanneer alles super gaat en ze de wereld door een roze brilletjes ziet, haalt haar verleden haar in en gebeurd het onoverkomelijke!

 • ImdB.com punten: 6,4/10
 • Mijn punten: 7/10

 

7) The heat

De laatste film van vandaag is een comedy over twee politie agenten. Ook deze film keek ik op het vliegtuig. Jammer genoeg vond ik dit de meest irritante film die ik in tijden heb gezien. Er wordt alleen maar ruzie gemaakt, gescholden en klappen uitgedeeld. Nee, niet echt grappig vond ik!

Het verhaal gaat over een FBI agente die word ingezet om in een kleiner politiestation te gaan helpen om een grote drugszaak op te lossen. De collega waar ze mee moet werken denkt daar duidelijk anders over, het zijn zo verschillende personen die telkens wat anders willen doen waardoor ze alleen maar ruzie krijgen, wat tot grappige scènes zou moeten leiden…

 • ImdB.com punten: 6,7/10
 • Mijn punten: 5/10

 

Zo, dit was de lange lijst van vandaag! Welke films hebben jullie voor het laatst gezien?

Groetjes, Pauline

Delen: