Kruidvat Make-up Kwastenreiniger

IMG_0280

Kwasten gebruiken de meesten onder ons dagelijks om ons op te maken. Ze helpen onze gezichten zo mooi en perfect te maken als we zelf maar willen, maar zijn ze bij iedereen wel altijd even proper? Hij is ondertussen al een tijdje te koop bij het Kruidvat, maar ik ben er tot nu toe nog niet aan toe gekomen hem te reviewen voor jullie. Ik heb het natuurlijk over de mega budget proof  kwastenreiniger van Kruidvat huismerk!

De make-up kwastenreiniger is slechts 1 onderdeel van een collectie die ze bij Kruidvat afgelopen lente hebben gelanceerd. De collectie bestaat voornamelijk uit kwasten en de kwastenreiniger. Aangezien ik best al wat kwasten heb, was ik daar niet echt in geïnteresseerd, maar wat ik nog niet had was een product waarmee je op dagelijkse basis je kwasten even snel mee kan reinigen. Ik was mijn kwasten best wel regelmatig met babyshampoo, maar op dagelijkse basis is dit natuurlijk geen doen. Het neemt toch wel wat tijd in beslag en je kan je kwasten na het wassen niet meteen gebruiken aangezien ze moeten drogen.

 

Met dit product kan je snel na het opmaken even met je kwast over een tissue vegen ‘et voilà!’, hij is weer netjes voor de volgende opmaak sessie. Het is ook heel erg handig als je niet zo heel veel kwasten hebt en je met verschillende kleuren oogschaduw wilt werken. Na een donkere kleur maak je je kwast even proper en vervolgens kan je meteen weer verder met een lichtere kleur, zonder dat deze twee in elkaar gemengd worden.

IMG_0286

Het product is echt heel gemakkelijk en snel in gebruik en goed voor een ‘quick solution’. Je moet natuurlijk hiernaast je kwasten wel diep blijven reinigen, dit is geen vervanger van het wassen met water. Dagelijks komen er veel bacteriën in je kwasten te zitten, het is dus belangrijk dat je deze om de week diep probeert te reinigen, dit kan heel makkelijk met een kommetje lauw water en baby shampoo!

Het snel reinigen van je kwasten doe je als volgt:

IMG_0282

Als eerste neem je er een propere tissue bij (of een ander wegwerp doekje) en hier doe je een beetje product op. Afhankelijk van hoe groot de kwast die je wilt proper maken, doe je meer of minder product op je doekjes, maar dat spreekt voor zich. Zoals jullie kunnen zien is het product in het flesje roze, maar wanneer je het éénmaal op je doekje doet wordt het gewoon doorzichtig, je hoeft je dus geen zorgen te maken als je met kwasten werkt die een lichte kleur hebben, ze worden heus niet roze!

IMG_0284

Vervolgens borstel je voorzichtig je kwast over het product heen en dan zie je vanzelf alle kleur en vuiligheid uit je kwast op de tissue komen! Eigenlijk meteen na deze stap kan je de kwast weer gebruiken. Doordat de kwastenreiniger voornamelijk uit alcohol bestaat, droogt/vervliegt het product heel snel waardoor je kwast in een hoog tempo droog wordt. Om die zelfde reden moet je dan ook niet te lang wachten nadat je het product op de tissue gedaan hebt, anders vervliegt het en zal je het opnieuw moeten aanbrengen, wat natuurlijk zonde is van je product!

IMG_0279

Je kan natuurlijk ook het product direct op je kwast druppelen en dan even over een doekje borstelen, maar zelf vind ik het makkelijker om het op de bovenstaande manier te gebruiken.

Ik vind dit een heel erg fijn product als extra. Het is zeker niet genoeg om mijn kwasten diep te reinigen, maar op dagelijkse basis ben ik hier heel erg tevreden over! Ook de prijs is heel erg mooi meegenomen, voor een fles van 200ml betaal je €2,99. En geloof me, met 200ml kom je een heel eind!

Groetjes, Pauline

Delen: