Het volledige recept kan je hieronder nog eens nalezen!
Wat heb je nodig?
- 2 volledige spare ribs
- 2 dl ketchup
- 6 eetlepels honing
- 1 à 2 afgestreken eetlepels donkere basterd suiker
- 3 eetlepels witte wijn azijn
- 2 teentjes knoflook
- Snuifje zout
- Chilipeper naar smaak
Hoe ga je te werk?
Als eerste snij ik alle spare ribs van mekaar af. Je kan ervoor kiezen dit niet te doen, maar op deze manier vinden wij ze hier thuis het lekkerste en het makkelijkste te eten.
Vervolgens neem je een kleine kom en meng je alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar en roer je dit goed door.
Wanneer je dit alles gedaan hebt kan je twee dingen doen. De ribbetjes naast elkaar in een ovengeschikte schaal leggen en de marinader erover gieten. Of alles samen in een ziplock zakje doen, even goed knijpen en schudden zodat alle ribbetjes een laagje hebben en klaar is kees! Dit alles laat je zeker een uur staan, maar meer is altijd beter en lekkerder!
Daarna doe je alle ribbetjes in een overschaal en zet je ze gedurende 30 minuten in de oven. Na een kwartiertje moet je ze een keertje omdraaien en als je nog wat marinade over hebt kan je deze er een laatste keer over gieten.
Zo, nu zijn je ribbetjes lekker, plakkerig en helemaal klaar om opgegeten te worden!
Groetjes, Pauline