Recept: Key-Lime Pie

Vandaag ga ik weer koken! In deze ‘Koken met Pauline’ laat ik jullie zien hoe je deze heerlijke Key-Lime Pie kan maken. Heel gemakkelijk en zomers! Smakelijk!

Key Lime Pie

Een prachtig en heerlijk frisse taart, die elke lente of zomer tafel helemaal afmaakt!
Gang Dessert
Keuken American
Porties 8 Personen

Ingrediënten
  

Voor de bodem:

  • 350 gram volkoren koekjes
  • 240 gram zachte boter
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 eetlepels suiker (optioneel)

Voor de vulling:

  • 4 ei gelen
  • 1 blikje gecondenseerde melk (300ml)
  • 150 ml Verse limoen sap
  • 1 limoen geraspte zeste

Voor de topping:

  • 160 ml slagroom
  • 1/2 theelepel vanille extract

Instructies
 

  • Verwarm je oven op 165°C.

Voor de bodem:

  • Breek/sla de koekjes tot ze verkruimeld zijn. Er mogen nog enkele stukjes tussen zitten, maar probeer ze zo goed mogelijk de verkruimelen.
    Doe de zachte boter en de suiker bij de verkruimelde koekjes en meng goed.
    Druk je koekjes mengsel goed in je bakvorm op de bodem en langs de zijkanten. Bak hem gedurende 10 minuten in de oven op 165°C.
    Haal hem na 10 minuten uit de oven en laat hem afkoelen terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling:

  • Met de mixer:
    Mix de ei gelen en limoen zeste tot dit een mooie fluffy consistentie vormt, dit kan zo’n 5 minuten duren.
    Voeg langzaam de gecondenseerde melk toe terwijl je blijft mixen. Mix dit nog zo’n 3 à 4 minuten verder.
    Zet je mixer op een iets lagere stand en voeg langzaam het limoen sap toe. 
    Giet je vulling over de bodem en bak hem gedurende 15 minuten in de oven of tot de vulling stijver is geworden.
    Laat het geheel afkoelen op een rekje en zet het daarna voor 20 minuten in de koelkast.

Voor de topping:

  • Klop de slagroom stijf en voeg het vanille extract toe. 
    Verdeel het slagroom mengsel over de taart en zet deze nog een 20 tal minuten in de koelkast voor je hem serveert.
  • Smakelijk!
Trefwoord key lime pie
Delen: