Klorane: het geheim van de Amandelboom

Klorane photo Unknown_zpscb126f19.jpg

Vandaag wil ik jullie laten kennismaken met een merk dat ik zelf nog niet kende, tot nu dan. Toen ik deze douchegel van Klorane toegestuurd kreeg was ik heel erg benieuwd! Het is namelijk niet je alledaagse douchegel. Waarom? Wel, zo zitten er geen parabenen in, geen fenoxythanol, hij is zeepvrij en heeft een neutraal pH gehalte. Ik hoor jullie nu al denken, “ja, maar wat betekent dat dan allemaal?”. Laat ik je meteen vertellen dat dat, het eerste was wat door mijn hoofd spookte toen ik het las… Ik heb het uitgezocht en natuurlijk deel ik graag mijn mening met jullie!

Laten we beginnen met alle dingen die er NIET in zitten zoals de parabenen. Hier had ik eigenlijk enkel nog maar van gehoord als het ging om shampoo, maar heb er eigenlijk nooit zo erg bij stil gestaan of me erin verdiept.

Een parabeen is eigenlijk een soort van conserveermiddel, iets waardoor je product langer goed blijft. Parabenen hebben bij veel mensen totaal geen schadelijke bijwerkingen, maar het kan bij mensen die een gevoelige huid hebben bijvoorbeeld zorgen voor irritaties. Of  het al dan niet goed voor je is, laat ik hier even in het midden, het gaat mij meer om het uitleggen wat het juist is.

 photo IMG_8958_zps40235ca5.jpg

Als tweede op het lijstje staat fenoxythanol, een hele mond vol! Ook hier hebben we het weer over een conserveermiddel. Waar ik best van schrok toen ik er wat informatie over opzocht is dat het ook wordt gebruikt in schoonmaakmiddelen, en dan bedoel ik de sprays waarmee je je badkuip proper maakt. Zonder er bij stil te staan heb ik dit dagelijks onwetend over heel mijn lichaam gesmeerd! Hier ga ik de toekomst zeker meer op letten!

Ook is de douchegel zeepvrij, dit betekent dat dat hij je huid milder reinigt en de natuurlijke barrière van je huid behouden wordt, soepel en zacht blijft!

 photo IMG_8955_zpsfe32ae5e.jpg

Nu, genoeg gepraat over wat hij allemaal niet heeft, laten we het nu eens gaan hebben over wat deze douchegel wel heeft! Wat me meteen opviel toen ik hem voor het eerst gebruikte was de geur. Toen ik de ingrediënten las en zag waar hij allemaal goed voor is had ik een saaie en neutrale geur verwacht. Maar niet is minder waar, het eerste waar hij me aan deed denken was iets waar ik zo ook al dol op ben: marsepein! De douchegel ruikt heerlijk, maar toch subtiel naar amandelen, zoals de naam al wel verklapt. Andere noten die de geur maken zijn: sinaasappelbloesem, mimosa en accenten van melk en room. Zelf vind ik dit een heerlijke combinatie omdat hij heel lekker ruikt, maar op een zachte en rijke manier. Perfect voor deze tijd van het jaar!

 photo IMG_8961_zpsf2fbf877.jpg

 

Wanneer je de douchegel in je hand doet of in je douchepuff lijkt het alsof je een crème aan het gebruiken bent in plaats van zeep, maar wanneer je er wat water bij doet en het over je lichaam begint te verdelen gaat hij heel hard schuimen. Wanneer ik het product weer afspoelde voelde mijn huid heel zacht en glad aan, ook na het afdrogen!

Besluit? Dit is echt een heel fijne en lekker ruikende douchegel voor koude maanden zoals deze, hij voedt je huid en maakt ze lekker zacht. Wat ik zeker een grote plus vind is dat er zoveel ‘slechte’ bestanddelen zijn uitgelaten en dat ze toch haar werk nog goed doet! Ook de geur vind ik persoonlijk een grote plus omdat ik daar best gevoelig voor ben.

Je kan deze en nog vier andere varianten van de voedende douchegels kopen bij de apotheek, voor een tube van 200ml betaal je €5,94. Een investering die ik zeker ga maken deze winter!

Groetjes, Pauline

Delen: