Kerstcollectie Bourjois: Voorstelling & review

 photo PicMonkeyCollage_zps37f6f718.jpg

Nu we allemaal kunnen beginnen aftellen naar de kerst, na te denken over de outfits die we gaan aandoen & natuurlijk wat voor look we daarbij gaan maken. Voor mij is dit absoluut de leukste tijd van het jaar. De dagen worden korter, maar de lichtjes en kaarsjes branden vrolijk. Een zeker niet te vergeten punt is dat alle winkels en merken hun uiterste best doen om de mooiste producten in de etalages te leggen! Vandaag presenteer ik jullie de kerst collectie van Bourjois. Let the holiday season begin!


 photo IMG_3138_zpsf2e76daf.jpg
Om te beginnen komen ze met een setting poeder die je na je foundation moet gebruiken om alles netjes op zijn plaats te houden en een mascara. 

Compact poeder Silk Edition
 photo IMG_3139_zpsbfc7f61c.jpg
Het eerste wat me opviel aan het poeder is dat deze geen SPF zonnefactor bevat, wat wilt zeggen dat hij je ook niet beschermt tegen de UV-stralen. Dit heeft natuurlijk ook zijn voordeel en ik snap helemaal waar dit past in de eindejaarscollectie. Wanneer er een foto van je genomen wordt met een flits en je draagt een foundation en poeder met een zonnefactor, zal je er heel wit uitzien. De deeltjes die je beschermen tegen de UV-stralen weerkaatsen namelijk het licht van de flits waardoor je gezicht er opeens gigantisch wit uitziet op de foto! Natuurlijk kan je het poeder ook gewoon gebruiken in combinatie met een foundation of dagcrème die wel een zonnefactor in zich hebben!

De dekking van het poeder vind ik zelf erg fijn! Hij maakt de huid erg mat en geeft net die finishing touch die je van een poeder verwacht.

 photo IMG_zps4089a85d.jpg

Nagellak 1 seconde – Grey to meet you!  photo IMG_3427_zpsd7723d92.jpg

Dit najaar zijn grijstinten duidelijk ’the way to go’ en dat wisten ze kennelijk ook bij Bourjois. In de collectie zit een super mooi nagellakje. Het is een heel donkergrijze kleur die je eigenlijk overal wel bij kan matchen.

Smokey Stories Oogschaduwpalette
 photo oogschaduw_zps1ef79376.jpg

Ook het oogschaduwpalletje bestaat uit grijstinten met in het centrum een supermooie, witte glitterkleur! Ik vind deze zelf zo mooi! Daaromheen krijg je drie matte kleuren om je look mee af te maken. Natuurlijk kan je hier zo ver mee gaan als je wilt en er een gehele smokey eye van maken!  photo IMG_3450_zpsb301baf4.jpg

Bij het swatchen van de kleuren was ik vooral verbaast over de glitterkleur. Deze is echt tot op de pan gemaakt uit glitter, geen dun laagje er sneaky overgesprayed, nee dit is echt één en al mooie glitter!

 photo IMG_3447_zps1899006c.jpg
Z
elf vond ik het leuk om de glitter kleur als basis te gebruiken en deze aan te brengen over het volledige ooglid. In de arcadeboog heb ik vervolgens met een fluffy kwast een klein beetje grijs toegevoegd en dit alles goed ingewerkt en laten overlopen in elkaar. Op het wenkbrauwbot en in de ooghoeken een beetje wit en klaar! Ook de mascara en de eyeliner die ik gebruikt heb, komen uit deze collectie!

Mega Liner Ultra Black
 photo liner_zpse5840230.jpg

 photo liner2_zps6ee2c82c.jpg
Natuurlijk geen eindejaarslook zonder lekker veel eyeliner! De eyeliner die Bourjois aan de collectie heeft toegevoegd, heeft naar mijn smaak een beetje een lastige vorm. Ze ziet en voelt een beetje als een gewone stift en is heel erg stijf. Ik ben zelf meer gewend te werken met een heel dun kwastje dat mee beweegt. De kleur zelf is wel heel erg goed. Hij geeft een goede diep zwarte kleur af en blijft voor de rest van de dag lekker intens!

Lipproducten photo Totaal_zps29400a8d.jpg photo lipstick_zpsa1d4d391.jpg photo IMG_3448_zps10a3d51e.jpg

Verder bestaat de collectie nog uit een klassieke donkere lippenstift en een ‘rouge velvet edition’. Zelf ben ik het meeste fan van de tweede variant. Deze geeft namelijk een intense kleur af op je lippen en trekt vervolgens in zodat hij ook echt een hele tijd blijft zitten. Door de spons applicator kan je hem ook best heel precies aanbrengen. De meeste onder deze kleuren hebben een matte finish, zo ook deze kleur! Dit is de kleur: 09.

 photo totaal2_zpsa412264b.jpgZo, dit was weer de eindejaarcollectie van Bourjois. Hebben jullie nu ook zo een mega zin in de kerst?

  • Mascara Volume 1 seconde Ultra Black: € 15,99-
  • Mega Liner Ultra Black: € 11,99-
  • Nagellak 1 seconde: € 8,49-
  • Oogschaduwpalette: € 13,99-
  • Compact Poeder: € 13,99-
  • Rouge Velvet Editon: € 13,99-

Bourjois is te koop bij: DI, Inno & Kruidvat.

Groetjes, Pauline

Delen: