Kérastase sérum jeunesse

 photo IMG_4116_zpsimnxn8ca.jpg
Ik ben de laatste maanden volop bezig met het weer dikker maken en laten groeien van mijn haar. Ondertussen bijna twee jaar geleden, heb ik een heel stressvol jaar gehad waardoor mijn haar heel erg is beginnen uitvallen. Ik bleef achter met verschrikkelijk dun haar, waar ik eerlijk gezegd een hekel aan had! Elk product waar de belofte van haargroei opstond, testte ik dan ook meer dan gretig. Vandaag een review van, even letterlijk vertaald, het jongheids serum van Kérastase, klinkt toch beter in het Frans, niet? Een product dat beloofd je haar dikker te maken en beter te laten groeien!

Laat ik beginnen met de verpakking die op zich al een heel plaatje is! De fles is helemaal zilver en blinkt als een spiegel, hij is ook van glas gemaakt. De verpakking voelt super stevig en luxe aan!

 photo IMG_4115_zpsro8t6rlf.jpg
Het is de bedoeling dat je het product aanbrengt op verschillende haarlijnen direct op je hoofdhuid. Hierdoor werd het voor mij interessant! Je kiest dus bijvoorbeeld 5 verschillende haarlijnen door je haar altijd een baan op te schuiven en spuit het product daar rechtstreeks op je hoofdhuid. Het aanbrengen zelf gaat super gemakkelijk door de simpele en soepele pomp. Vervolgens kan je ook een paar pompjes aanbrengen in je haarlengtes. Op de website las ik dat het de bedoeling is dat je het product activeert met de haardroger, maar op de verpakking staat hier niets over. Aangezien ik bijna altijd mijn haren ’s avonds was en ze dus niet droog föhn, heb ik dit zelf nooit gedaan.

Het product is heel erg vloeibaar, dit is volgens mij ook de reden waardoor mijn haar er niet snel vet door wordt! Op de verpakking staat dat je een behandeling kan doen op droog of nat haar, maar uit ervaring heb ik ondervonden dat het voor mij het beste gaat op nat haar. Dan droogt mijn haar goed op, zonder vet te worden! Ik breng het specifiek aan op de haarlijnen die duidelijk het dunste geworden zijn. Vooraan aan mijn kruinen en achteraan op mijn hoofd bij een heel duidelijke en lelijke haarlijn! photo IMG_4117_zpsn9wegjur.jpgDan natuurlijk de hamvraag! Werkt het of zijn het fabeltjes? Ik kan jullie zeggen, na 4 maanden gebruik, 2 keer per week, dat ik echt verschil zie! Het leuke is ook dat ik het product ook echt voel werken. Nadat ik mijn haar gewassen heb en een behandeling doe, voel ik het echt werken op mijn hoofdhuid! Geen pijn, geen branden, niks onaangenaam, maar net een fijn gevoel. Het is moeilijk te beschrijven en het zal waarschijnlijk ook bij iedereen anders aanvoelen, maar ikzelf vind het aangenaam!

Ik gebruik het product zo’n 2 keer per week, nadat ik mijn haar gewassen heb. Dit sinds januari. Het flesje is nu voor ongeveer 3/4 leeg, zo hebben jullie een beetje een richtlijn met hoe lang je met een verpakking doet. Per keer heb je eigenlijk ook maar weinig product nodig! photo IMG_4118_zpsz6hn7j6m.jpgJammer genoeg is het super moeilijk om voor en na foto’s te maken, maar ik kleur mijn haren nog steeds lichter en de rest van mijn verzorging is zo goed als hetzelfde gebleven. Ook ‘Roots’ van Lush gebruik ik zeker nog 1 maal per maand. Ik ben wel van plan weer te beginnen met de ‘Huid, haar en nagel’ pilletjes van het Kruidvat.

Doordat alles een beetje hetzelfde gebleven is in mijn routine, kan ik wel gemakkelijk aanduiden wat nu helpt en niet! Daarom test ik nooit zulke dingen allemaal tegelijk! De prijs ligt aanzienlijk hoger dan andere producten die ik test, maar doordat je zo lang doet met 1 flesje vind ik het nog redelijk.

  • Kérastase sérum de jeunesse: € 69,-

Groetjes, Pauline

Delen: