Japanse Steenkool Neusstrips

PicMonkey Collage

Japanse cosmetica heeft zeker zijn stempeltje al gezet in Europa. De productjes zijn bij ons hyper populair door de vaak vreemde ingrediënten die ze bevatten en de goede werking ervan. Al wandelend (lees: verdwaald) door de straten van San Francisco kwamen we opeens een Japanse winkel tegen waar het roze vanaf spatte, natuurlijk kon ik hier niet omheen zonder even binnen te kijken! De winkel lag vol met grappige en handige gadgets en zo ook.. cosmetica! Score!

Ze hadden een heleboel ‘gewone’ japanse make up, maar helaas kwamen veel van de kleuren niet overeen met mijn heel bleke huidskleur, just my luck. Tot we aan het rekken kwamen waar alle verzorgings productjes lagen met de maskertjes, smeerseltjes en deze neusstrips! Zonder te kijken wat erin zat (euhm in het Japans!?) gingen ze met mee terug naar België waar ik ze eens een beetje beter bestudeerde. Gelukkig staat er op de achterkant een vertaling in het Engels waardoor het alles me wat duidelijker word!

IMG_0340

Zonder het te weten koos ik dus voor neusstrips met houtskool erin, iets wat volgens mij nog niet eerder gezien is hier bij ons in het Kruidvat. Na wat opzoek werk met mijn trouwe vriend ‘Google’ vernam ik waar houtskool allemaal goed voor is eens je het op je gezicht gebruikt. Houtskool neemt namelijk, wanneer het in aanraking komt met de huid, alle overtollige oliën op die je huid zelf niet meer wegkrijgt. Het zou als het ware je onzuiverheden uit je huid halen, ik ben benieuwd!

IMG_0341

In één verpakking zitten vier strips. Hiervoor betaalde ik $1,50 geen geld dus!

IMG_0342

Zoals bij alle neusstrip hebben ook deze strips 2 verschillende kanten. De zwarte/ houtskool kant gaat op je neus en is heel glad!

PicMonkey Collage Jammer genoeg werken de meeste neusstrips bij mij niet, ik weet niet waaraan het kan liggen maar ze doen hun werk gewoon niet zoals het zou moeten en mijn zwarte puntjes blijven dus gewoon lekker zitten… Zou ik met deze mijn holy-grail neusstrips gevonden hebben?

En dan is het tijd voor de voor de ‘before-foto’ of met andere woorden ‘pure horror’! Ooh hello little monsters!

IMG_0365

En dan is het tijd voor de strip!

IMG_0366

Eens die erop zat was het wachten geblazen. Zon’ 10 minuutjes zou genoeg zijn volgens de verpakking en dat was het zeker! De neusstrip was steen hard geworden en het werd tijd om te worden verwijderd! Het eraf halen van de strip was iets pijnlijker als ik verwacht had, maar heel voorzichtig stukje per stukje ging het prima. En dan natuurlijk het moment waar iedereen naar uitkijkt na het eraf halen van een neusstrip is het kijken! En dat deed ik ook, kijken kijken kijken, maar helaas, ook hier weer geen geluk. Ik weet niet wat dat toch is met die zwarte punten van mij, maar ze zijn niet weg te branden! Heeft iemand tips?

Mijn neus voelde na het strip helemaal niet trekkerig of droog, iets wat ik bij andere strips wel vaak ervaar. Ook voelde mijn neus heel glad en zacht aan, maar met zwarte punten…

Conclusie? Wanneer neusstrips voor jou in het algemeen wel werken kan ik deze zeker aanraden, maar helaas zal ik ze moeten doorschuiven naar mijn moeder. Ze zijn budget proof en hebben een ‘extra’ ingrediënt erin dat niet veel voorkomt! Persoonlijk denk ik dat ik de moed maar ga opgeven wat betreft neusstrips, haha!

Groetjes, Pauline

Share: