De Hema is één van mijn favoriete winkels als het gaat om hebbedingetjes. Ze hebben super toffe opschrijfboekjes, pennen, en nu ook heel veel leuke bakspulletjes. Al een tijdje had ik mijn oog op de Hema Cake Kit, maar telkens besloot ik hem toch niet te kopen. Tot afgelopen weekend!
Met deze cake kit heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt om een volledige cake te bakken, te vullen en leuk te versieren!
Laat ik even beginnen met te laten zien wat er allemaal inzit.
Als eerste natuurlijk de cake mix zelf. Zonder dit heb je geen cake, haha!
Vervolgens een mix voor de vulling.
De cake vorm! Dit vond ik super handig en ik had niet verwacht dat het in het setje zou zitten.
Een blok marsepein om later de cake helemaal mee te bekleden. Ik vond het alleen een beetje jammer dat deze niet helemaal wit was, hierdoor leek de cake meteen ook iets minder mooi, maar lekker blijft het wel!
Ook zaten er kleine blokje fondant in verschillende kleuren bij om de cake achteraf een beetje mee te versieren! Fondant is iets zachter en makkelijker te kneden dan marsepein en het smaakt een stuk zoeter.
Toffe vormpjes waarmee je de fondant kan uitsnijden al was dit toch makkelijker gezegd dan gedaan en heb ik uiteindelijk koekvormpjes gebruikt die we hier in de kast nog hadden liggen.
En als laatste zat er een kartonnen plaatje bij waar je de cake op kan zetten als hij af is.
Goed, dan zijn we nu klaar om er aan te beginnen! Naast de cake mix die in de doos zat, heb je nog een aantal kleine ingrediënten nodig. Geen nood, dit zijn spullen die je bijna altijd wel in huis hebt liggen!
Melk, drie eitjes en een beetje water! Dit doe je vervolgens allemaal samen in een kom, samen met de cake mix.
En mixen maar! Dit doe je tot je een luchtig beslag krijgt.
Zoals altijd bij het bakken moet je je bakvorm goed invetten zodat het beslag er niet aan blijft kleven wanneer je je cake eruit wilt halen.
Alles in de bakvorm en vervolgens in de oven! De eerste 10 minuten bak je je cake best op 150°C, hierna draai je je oven naar 170°C en laat je de cake nog eens 25 minuten bakken. Als de tijd om is, kan je de cake checken door er een saté prikker in te doen. Wanneer deze er proper uitkomt, is je cake helemaal gaar!
Als je cake helemaal klaar is, laat je hem eerst volledig afkoelen. Wanneer hij koud is, kan je aan de slag met de vulling! Ook deze is super makkelijk te maken. Gewoon het zakje en een beetje melk erbij, goed kloppen en klaar!
Om de cake goed te kunnen vullen, zal je hem eerst netjes in twee moeten snijden. Hier is het heel belangrijk dat hij goed is afgekoeld, anders gaat dit niet zo makkelijk als het zou moeten en gaat de cake brokkelen als je er met je mes door gaat snijden.
En vullen maar!
Vervolgens leg je hier weer netjes de bovenkant van de cake op en klaar ben je! Dan kan je verder met het bekleden en het mooi maken van de cake. Hiervoor rol je eerst de marsepein goed uit. Zorg ervoor dat je een beetje poedersuiker op je plank hebt liggen zodat de marsepein niet zal gaan kleven.
Wanneer de marsepein groot genoeg is uitgerold kan je hem over de cake heen leggen, de randjes er netjes afsnijden en gaan versieren met de fondant!
Zoals ik al zei vond ik de bijgeleverde vormpjes niet zo’n succes. De fondant schoof telkens onder het vormpje vandaan waardoor ik ze maar niet netjes recht gesneden kreeg, maar met koekvormpjes gaat het net zo makkelijk!
Et voilà! De randjes vond ik, zoals je waarschijnlijk wel kan zien, niet zo gemakkelijk om netjes af te snijden, maar oefening baart kunst! De restjes fondant die ik over had, heb ik in een vriezerzakje, in de vriezer gestopt. Wanneer ik dan nog eens een cake wil gaan versieren, heb ik deze al bij de hand en dat vind ik een stuk fijner dan alles maar gewoon weg te gooien!
Wat ik pas later door had, is dat je de doos waar alle ingrediënten in zaten helemaal kan omtoveren tot taartdoos. Je kan namelijk het stukje karton dat op de bovenkant zit eruit trekken. Super leuk bedacht!
De smaak van de taart viel reuze mee! Ik was een beetje bang dat hij best chemisch zou gaan smaken, maar dat was niet het geval. Natuurlijk smaakt een cake beter wanneer je hem helemaal vers maakt, maar dit is echt een super oplossing voor als je daar niet zo’n held in bent of voor als je er gewoon geen tijd voor hebt! Beide delen van de cake hebben een vanille smaak en vullen mekaar hierdoor goed aan. Hij was super luchtig en gewoon erg lekker!
Ik vond dit echt een super leuk pakketje om te maken. Dit is ook een super idee om samen met vriendinnen of kinderen te doen! De set kost €7, maar je moet rekening houden met dat je nog een aantal kleine extra ingrediënten nodig zult hebben.
Wat vinden jullie ervan?
Groetjes, Pauline