Hema Cake Kit

 photo Unknown_zps5cb829da.jpgDe Hema is één van mijn favoriete winkels als het gaat om hebbedingetjes. Ze hebben super toffe opschrijfboekjes, pennen, en nu ook heel veel leuke bakspulletjes. Al een tijdje had ik mijn oog op de Hema Cake Kit, maar telkens besloot ik hem toch niet te kopen. Tot afgelopen weekend!

 photo IMG_0239_zpsca9a5c20.jpg

Hema cake kit photo IMG_0242_zps7961b2b3.jpg

Met deze cake kit heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt om een volledige cake te bakken, te vullen en leuk te versieren!

Hema cake kit photo IMG_0244_zps7221c62e.jpg

Laat ik even beginnen met te laten zien wat er allemaal inzit.

 photo IMG_0252_zpsfda978d9.jpg

Als eerste natuurlijk de cake mix zelf. Zonder dit heb je geen cake, haha!

 photo IMG_0250_zps424e2c8e.jpg

Vervolgens een mix voor de vulling.

 photo IMG_0255_zps2a797d71.jpg

De cake vorm! Dit vond ik super handig en ik had niet verwacht dat het in het setje zou zitten.

Hema cake kit photo IMG_0246_zpsc301f2bf.jpg

Een blok marsepein om later de cake helemaal mee te bekleden. Ik vond het alleen een beetje jammer dat deze niet helemaal wit was, hierdoor leek de cake meteen ook iets minder mooi, maar lekker blijft het wel!

Hema cake kit photo IMG_0248_zpse9a5a036.jpg

Ook zaten er kleine blokje fondant in verschillende kleuren bij om de cake achteraf een beetje mee te versieren! Fondant is iets zachter en makkelijker te kneden dan marsepein en het smaakt een stuk zoeter.

Hema cake kit photo IMG_0259_zpsba9f77d9.jpg

Toffe vormpjes waarmee je de fondant kan uitsnijden al was dit toch makkelijker gezegd dan gedaan en heb ik uiteindelijk koekvormpjes gebruikt die we hier in de kast nog hadden liggen.

Hema cake kit photo IMG_0256_zps52d204b7.jpg

En als laatste zat er een kartonnen plaatje bij waar je de cake op kan zetten als hij af is.

Goed, dan zijn we nu klaar om er aan te beginnen! Naast de cake mix die in de doos zat, heb je nog een aantal kleine ingrediënten nodig. Geen nood, dit zijn spullen die je bijna altijd wel in huis hebt liggen!

 photo IMG_0261_zps9470ac48.jpg

Melk, drie eitjes en een beetje water! Dit doe je vervolgens allemaal samen in een kom, samen met de cake mix.

 photo IMG_0266_zps0280b3db.jpg

En mixen maar! Dit doe je tot je een luchtig beslag krijgt.

Hema cake kit photo IMG_0276_zps172126f1.jpg

Zoals altijd bij het bakken moet je je bakvorm goed invetten zodat het beslag er niet aan blijft kleven wanneer je je cake eruit wilt halen.

Hema cake kit photo IMG_0279_zps8ec21009.jpg

Alles in de bakvorm en vervolgens in de oven! De eerste 10 minuten bak je je cake best op 150°C, hierna draai je je oven naar 170°C en laat je de cake nog eens 25 minuten bakken. Als de tijd om is, kan je de cake checken door er een saté prikker in te doen. Wanneer deze er proper uitkomt, is je cake helemaal gaar!

 photo IMG_0283_zpsb1c448ff.jpg

Als je cake helemaal klaar is, laat je hem eerst volledig afkoelen. Wanneer hij koud is, kan je aan de slag met de vulling! Ook deze is super makkelijk te maken. Gewoon het zakje en een beetje melk erbij, goed kloppen en klaar!

 photo IMG_0296_zps2bd2d911.jpg

Om de cake goed te kunnen vullen, zal je hem eerst netjes in twee moeten snijden. Hier is het heel belangrijk dat hij goed is afgekoeld, anders gaat dit niet zo makkelijk als het zou moeten en gaat de cake brokkelen als je er met je mes door gaat snijden.

 photo IMG_0301_zps67e5845d.jpg

En vullen maar!

 photo IMG_0303_zpsbe6ba04b.jpg

Vervolgens leg je hier weer netjes de bovenkant van de cake op en klaar ben je! Dan kan je verder met het bekleden en het mooi maken van de cake. Hiervoor rol je eerst de marsepein goed uit. Zorg ervoor dat je een beetje poedersuiker op je plank hebt liggen zodat de marsepein niet zal gaan kleven.

 photo IMG_0308_zpsc4ffaad0.jpg

Wanneer de marsepein groot genoeg is uitgerold kan je hem over de cake heen leggen, de randjes er netjes afsnijden en gaan versieren met de fondant!

 photo IMG_0309_zpsfa3b0a43.jpg

Zoals ik al zei vond ik de bijgeleverde vormpjes niet zo’n succes. De fondant schoof telkens onder het vormpje vandaan waardoor ik ze maar niet netjes recht gesneden kreeg, maar met koekvormpjes gaat het net zo makkelijk!

 photo IMG_0318_zps34d73ea0.jpg

Et voilà! De randjes vond ik, zoals je waarschijnlijk wel kan zien, niet zo gemakkelijk om netjes af te snijden, maar oefening baart kunst! De restjes fondant die ik over had, heb ik in een vriezerzakje, in de vriezer gestopt. Wanneer ik dan nog eens een cake wil gaan versieren, heb ik deze al bij de hand en dat vind ik een stuk fijner dan alles maar gewoon weg te gooien!

 photo IMG_0311_zpsccb85d48.jpg

Wat ik pas later door had, is dat je de doos waar alle ingrediënten in zaten helemaal kan omtoveren tot taartdoos. Je kan namelijk het stukje karton dat op de bovenkant zit eruit trekken. Super leuk bedacht!

 photo IMG_0321_zpsfbca016d.jpg

De smaak van de taart viel reuze mee! Ik was een beetje bang dat hij best chemisch zou gaan smaken, maar dat was niet het geval. Natuurlijk smaakt een cake beter wanneer je hem helemaal vers maakt, maar dit is echt een super oplossing voor als je daar niet zo’n held in bent of voor als je er gewoon geen tijd voor hebt! Beide delen van de cake hebben een vanille smaak en vullen mekaar hierdoor goed aan. Hij was super luchtig en gewoon erg lekker!

 photo IMG_0315_zpsc49a877b.jpg

Ik vond dit echt een super leuk pakketje om te maken. Dit is ook een super idee om samen met vriendinnen of kinderen te doen! De set kost €7, maar je moet rekening houden met dat je nog een aantal kleine extra ingrediënten nodig zult hebben.

Wat vinden jullie ervan?

Groetjes, Pauline

Delen: