Fitness update #4 Hoe gaat het nu?

 photo 36d121905c1b3ad53ce15bf75fa4f72f_zps1no3hmfq.jpg
Aangezien ik mijn fitness updates op mijn YouTube kanaal serieus heb laten verwateren leek het me een goed plan om er eens een blogpost aan te wijden.

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog bezig ben met sport en gezond eten, of ik alles heb volgehouden, etc… Vandaag een update over mijn sport, gewicht en weg naar een lichaam waar ik me goed in voel.

GEZOND ETEN

Laat ik beginnen bij gezond eten of beter gezegd, het volhouden van gezonde voeding, want ik ben een gigantische snoepkont. Ik moet zeggen dat ik na de feestdagen en eigenlijk over de gehele lijn het voor 70% erg goed heb volgehouden. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat ik geen grammetje ben bijgekomen en mooi op hetzelfde gewicht ben gebleven. Let wel, ik ben hierdoor ook niet verder afgevallen.

 photo 9056e3b51822badc2c690c15dbaa1157_zpsjlbx45iv.jpg
Het is me gelukt doorheen de laatste maanden een redelijk gezond voedingspatroon te behouden met natuurlijk wat uitzonderingen hier en daar. Brood en bruine chocolade zijn de afgelopen maanden nog steeds een valkuil geweest, maar ik heb het gevoel dat ik daar doorheen aan het komen ben. Mijn drang om “slecht” te eten wordt eigenlijk steeds kleiner en kleiner. Ik eet nog steeds graag, maar mijn constant hongergevoel is stilaan aan het weg ebben. Iets waarvan ik trouwens nooit gedacht had dat het zou gaan gebeuren aangezien ik niet direct het type ben dat “vergeet te eten”, dat staat gewoon niet in mijn woordenboek.

Om mijn snack momentjes beperkt te houden, heb ik altijd wel wat achter de hand. Ik vries tegenwoordig zakjes met 2 plakjes proteïne bananenbrood in waardoor porties erg gecontroleerd zijn. Wat niet uit de vriezer is, kan ik gewoon niet eten want zo snel kan het niet ontdooien. Ook kook ik in het begin een hele load aan eitjes waarvan ik doorheen de week de eiwitten van eet, iets wat voor mij de honger weghaalt en me een goed gevoel geeft, iets wat snoep niet doet.

So far the food part. Mijn gewicht staat moment om 61 kilo wat wil zeggen dat ik sinds oktober 7 kilo ben kwijtgeraakt. Iets wat me zoveel geholpen heeft is om gewoon niet teveel na te denken en te genieten van wat ik eet. Ik zette hiervoor best wel druk op mezelf, iets waar ik vanaf moest!

 

SPORTEN

Hoofdstuk 2: sporten. Sporten is een ander paar mouwen geweest. Met examens, een natte winter en lente is het niet gemakkelijk geweest motivatie te vinden om te gaan sporten. Ik ga niet meer naar de fitness omdat ik me volledig wil focussen op mijn doel. Doel, vraag je je af? Ik ben van plan in september mee te doen aan de halve marathon in Disney Parijs! Een super leuk doel om naar uit te kijken! Het lopen gaat vlot, hoewel de motivatie om te vertrekken vaak moeilijk is, maar het gevoel dat ik krijg als de training afgelopen is, is dan weer heerlijk! Hopelijk blijft het weer beter en beter worden en moet ik niet tussen 2 buien mijn rondje gaan maken.

Naast het lopen wil ik ook wat meer spieroefeningen gaan opnemen. Niet alleen om mijn lichaam wat strakker te maken, maar ook om me te helpen bij het trainen voor de 1/2 marathon. Een sterke romp en goede buikspieren zorgen voor een mooie loophouding. Alleen maar positief dus.

 photo 871c7f473cd8234db8de3a555b858dfb_zpszrkr0nds.jpg

Tegenwoordig probeer ik ook regelmatig een grote wandeling te maken met de hond en neem ik meer de trap, cliché I know!

Deze week ga ik mezelf ertoe zetten voor het eerst een foto te maken van mijn lichaam, iets wat ik hiervoor gewoon niet wilde/durfde. Binnen een aantal weken maak ik er dan nog ééntje om vooruitgang te zien. De weegschaal houd ik wel in de gaten, maar ik probeer me hier niet teveel op te focussen. De druk moet eraf!

Zo, dat was hem dan! Zouden jullie het leuk vinden om meer van dit soort updates te lezen?

Groetjes, PaulineDelen: