Event: L’Oréal Hairchalk party

Unknown1

Afgelopen vrijdag was ik te gast bij iets heel tofs! Ik was namelijk door L’Oréal uitgenodigd voor hun Hairchalk party. Het kappersmerk van L’Oréal komt met een nieuw product wat ik met enkele andere Belgische bloggers mocht gaan ontdekken, ze komen namelijk met, zoals zij het noemen, de eerste make-up voor het haar. Het heet, zoals het feestje zelf al doet vermoeden, ‘hairchalk’, maar hierover meer in het artikel! Aangezien het de eerste keer was dat ik naar een dergelijk event ging, leek het me wel leuk om jullie een beetje mee te nemen!

Met een heleboel vlinders in mijn buik van de stress ging ik naar het kantoor van L’Oréal in Brussel om hun nieuwste product te gaan ontdekken. Het concept is ‘make-up voor het haar’, een leuke manier om eens wat anders te doen met je haar door er een kleurtje doorheen te gooien. Hoewel de naam het wel doet vermoeden is het product eigenlijk geen haarkrijt zoals we al eerder zagen voorbij komen. Het is echt een ‘nattig’ product dat je in een lokje van je haar doet om een kleurtje te krijgen. Het legt in feite een laagje om je haar heen waardoor je het kleurtje er ook na 1 of 2 wasbeurten weer uit krijgt!

Unknown

 

IMG_8644

IMG_8645

Toen ik binnenkwam kreeg ik meteen een lekker glaasje champagne en waren er meer als genoeg hapjes voorzien, hmm! Hier zou ik zeker aan kunnen wennen, hihi!

IMG_8647

 

En natuurlijk konden de producten waar het allemaal om ging niet ontbreken! Op de party waren twee kappers aanwezig die onze haren een stuk kleuriger zouden gaan maken, maar eerst werd er grondig uitleg gegeven en werd het natuurlijk voorgedaan. De kleur kan namelijk op twee verschillende manieren aangebracht worden. Je kan het laten doen bij de kapper of gewoon thuis… Jammer genoeg zijn de kleuren enkel te koop bij L’Oréal professionnel kappers.

IMG_8648

Wij kregen als voorbeeld te zien hoe het zou gaan als je het bij de kapper laat doen. Als eerst kies je dus je kleurtje, heel logisch! Vervolgens wordt het product nat aangebracht op droog haar met een sponsje.

IMG_8656

Als er voldoende kleur is aangebracht en de intensiteit goed genoeg is, droogt de kapper de lok met de haardroger. Hierna ziet het er best raar uit, alsof je teveel gel in je haren hebt gedaan, maar na even kammen of brushen met een ronde borstel is dat zo verholpen!

IMG_8661

IMG_8665

Het haar voelt niet zo zacht aan als de rest, het lijkt een beetje alsof je haarlak hebt opgespoten en het daarna hebt doorborsteld. Niet mega zacht, maar je ziet geen verschil in textuur!

IMG_8677

Daarna was het onze beurt! Ik ging voor het paars en koos voor een subtiele lok die ik gemakkelijk zou kunnen verbergen.

IMG_8707

IMG_8709

De kleuren verschillen trouwens van intensiteit en donkerte op verschillende haarkleuren. Zo was het paars bij mij vrij donker en ging het een beetje naar het blauwe toe, maar toen ze het hadden aangebracht bij een ander meisje met donker haar, leek het weer een stuk paarser. Heel leuk dus hoe je er mee kan spelen voor verschillende looks.

IMG_8712

Van het resultaat ben ik helaas vergeten een foto te nemen, heel dom van me! Maar ik jullie zien het zeker nog voorbij komen in een filmpje.

IMG_8724

IMG_8725

Natuurlijk werd er ook uitgelegd hoe je er thuis zelf mee aan de slag kan gaan. Bij elk flesje kleur krijg je een soort witte kaartjes (zie bovenstaande foto’s) waartussen je de kleur doet en er vervolgens je haar door laat glijden. Vervolgens moet je net zoals bij de kapper je haar goed drogen en doorborstelen!

IMG_8744

Iedereen mocht zelf kiezen wat voor kapsel of kleurtje hij wou, deze vond ik erg geslaagd! Misschien leuke inspiratie voor de komende feestdagen. De kleur gaat er trouwens na een aantal keer wassen weer uit. Wanneer je shampoo inmasseert op droog haar en vervolgens gewoon wast zoals je het altijd al doet gaat het meeste er in één keer al uit!

Ik vond het een heel geslaagde avond! Komende donderdag ga ik naar de opening van de eerste pop-up store van Zalando, zouden jullie het leuk vinden moest ik dit vloggen?

Groetjes, Pauline

Delen: