Essence Me & My Ice Cream: Shimmer Pearls

Het is best al weer een tijdje geleden dat er hier nog een make-up product van Essence voorbij kwam. Afgezien van de nagellak kon het assortiment en de limited edition collectie me niet heel erg boeien. Tot ik op een aantal blogs de ‘Me & My Ice Cream’ limited edition collectie voorbij zag komen. Ik hopte meteen naar de dichtstbijzijnde drogist maar helaas. Bij mij in het dorp liepen ze een beetje achter op de rest en de collectie lag nog niet in de rekken. Tot ik gisteren nog eens binnensprong om opnieuw een kansje te wagen. En ja hoor! Daar stond hij dan, al bijna volledig leeg geplunderd, maar gelukkig waren de productjes die ik graag wilde hebben er nog wel!

De pareltjes van ‘Me & My ice cream’ zijn zomer in een potje, lezen jullie mee?!

Laat ik beginnen met de verpakking. De pareltjes zitten in een rond schattig potje met een draaidop. Beide van plastic. Hoewel dit er misschien iets goedkoper uitziet, kan je natuurlijk ook niet veel meer verwachten voor de prijs die je ervoor betaald. Het design op het deksel vind ik zelf heel erg schattig en goed passen bij de naam van deze collectie. De naam ‘Me & My ice cream’ geeft me een instant zomers gevoel en deze schattige, pastelkleurige pareltjes geven daar nog eens een extra boost aan!

Op de onderkant van het potje staat een klein woordje uitleg over wat het product precies inhoudt: “Multi-colour shimmer pearls for illuminating finish on face and body.”.

Dan op naar het product zelf. De shimmer pearls bestaan uit allemaal verschillende balletjes (deuuh!) in verschillende pastel kleurtjes. Zo heb je geel, pastel groen, pastel paars, een peachy kleur en iets dat op roze moet lijken. Ga hier overeen met je kwast en je krijgt een perfecte blend van alle kleurtjes te samen.

Wat me wel opvalt is dat de balletjes, hoewel ze tegen mekaar aan liggen, geen kleur op mekaar afgeven. Nou ja, een klein streepje groen op een lichtere kleur kan al eens gebeuren maar toen ik het product voor het eerst zag had ik verwacht dat de kleuren sneller door elkaar zouden gaan.

Iets wat ik verder ook altijd heel belangrijk vind bij cosmetica is de geur. Jullie weten het ondertussen al, maar ik snuffel er graag op los, zo ook bij dit product. En ik moet zeggen dat de geur me een klein beetje tegenvalt. Het ruikt een beetje, hoe zal ik het zeggen, chemisch… Jammer want de geur past niet bij hoe het product eruit ziet, de balletjes zien er zoet uit, net als snoepjes, maar helaas past de geur hier niet geheel bij.

PicMonkey Collage

 

Dan de kwaliteit van de highligher zelf, die me eigenlijk een beetje tegenviel. Natuurlijk is het bij dit soort producten de bedoeling dat ze subtiel zijn en ze niet heel erg opvallen nadat je ze hebt aangebracht maar dat hebben ze bij Essence volgens mij een beetje te letterlijk genomen.

Op het kwastje gaat het prima en zie je dat er voldoende product af komt, hetzelfde geld voor wanneer je met je vingers over de balletjes strijkt. Maar op de één of andere manier verdwijnt het een beetje op mijn gezicht. Ik kon dan helaas ook geen foto trekken van het effect dat de shimmer pearls me moest geven Dit ligt natuurlijk ook gedeeltelijk aan het kwaliteit van mijn camera, ik moet echt dringend investeren in een nieuwe lens! Je krijgt een mooie, heel subtiele gloed die gepast is voor overdag, bij het uitgaan zou ik persoonlijk gaan voor iets met meer pigment.

Overal vind ik de prijs/kwaliteit verhouding prima. Het is geen product dat ik opnieuw zou kopen maar als je meer ‘on a budget’ bent dan is dit goede koop! Voor de Essence Shimmer Pearls betaal je zo’n €3,49.

 

Groetjes,

Pauline

Delen: