E.L.F. Studio Kwasten

Een tijdje geleden bestelde ik een aantal kwastjes op de site van E.LF. (eyes, lips, face). Het zijn budget kwasten en was erg benieuwd of ze echt zo goed zijn als veel mensen zeggen.
Ik heb 4 verschillende kwastjes getest namelijk: een kleine smudge kwast, een concealer kwast, een smudge sponsje en een bleding kwast.
In totaal hebben de kwastjes me 7 euro gekost, super budget dus!!

Lees snel verder om te zien wat ik van ze vond….!Laat ik beginnen bij de ‘kleine smudge kwast’.

Deze was de duurste van allemaal. Hij heeft me 4 euro gekost. De rest van de kwasten komen uit de ‘1 euro lijn’.

De verpakkingen van de kwastjes zijn allemaal hetzelde. Op elke achterkant staat een beetje ‘uitleg’.
Los vertaald: “Deze kwast kan droog en nat gebruikt worden. Wees een proffecionele make-up artiest en maakt vlekkeloze looks met deze kwast. Creëert gedetailleerde en perfecte kleur applicatie. Goed voor het blenden van eyeliner en oogschaduw om een smokey eye te maken. Of om je wenkbrauwen mee op te kleuren. Gebruik om je ogen te omlijnen met oogschaduw or creëer een felle look.”
Ook hebben ze er even bij gezet hoe je de kwast het best gebruikt, dit vond ik best grappig aangezien de uitleg vrij voor de hand liggend is.
Verder vind ik dit een prima kwast waarmee je heel makkelijk gel liner mee kan aanbrengen. Hij trekt mooie strakjes lijntjes. Door de kwast anders de houden kan je zelf bepalen hoe dik je je lijntje maakt. Persoonlijk vind ik hem hier het beste voor. Deze kwast is dus zeker goedgekeurd!
Als tweede koos ik een concealer kwastje
Het eerste wat me meteen opviel was de grootte van het kwastje. Hij is namelijk best aan de kleine kant. Hij heeft me 1 euro gekost.
Ook op deze verpakking weer een tekst met uitleg. “Creëert vlekkeloze en gladde applicatie met de syntetische kwast voor natte en droge producten. Laat onzuiverheden verdwijnen, rode vlekjes, puistjes, en donkere kringen.”
Afgezien van de grootte is dit een prima kwast, zeker voor wat hij kost. Puistjes en rode vlekjes kan ik hier prima mee laten verdwijnen, alleen voor de donkere kringen onder mijn ogen kies ik lieven een iets grotere kwast.
Nummer 3: de smudge spons
Eigenlijk was dit een beetje een miskoopje aangezien ik op het moment toen ik hem in het winkelmadje deed niet door had dat het een sponsje was! Maar ach, voor 1 euro kan ik niet klagen.
En achteraf gezien is dit een super handig sponsje. Ik gebruik hem vaak voor het aanbrengen van een kleur in de arcadeboog. Door de mooi ronde vorm is hij hier perfect voor! Het enige nadeel is dat hij, net zoals elke spons, snel vies word en moeilijk uit te wassen is. Maar aan de andere kant, hij kost maar 1 euro dus je kan er vaker ééntje kopen.
Ook op deze verpakking weer een beetje uitleg:
“Creëer een dramatische smokey eye look met deze zachte blending spons. Hij blend liner en oogschaduw perfect.” 
Kort maar krachtig. Goeie aankoop dus!
En dan als laatste de blending kwast.
Dit is de laatste en eigenlijk ook meteen mijn minst favoriete kwast. Ook deze heeft me 1 euro gekost.
Wat me stoort aan deze kwast is de grootte, hij is te klein om een goede blending kwast te kunnen zijn maar de te groot om een oogschaduw kwast te zijn. Jammer!
Bij deze dan ook meteen de laatste verpakking.
“De kwast blend meerdere oogschaduw kleuren en verzacht de scherpe lijntjes. De kwast kan ook meerdere dingen doen namelijk poeder fixeren en vloeibare concealer aanbrengen.”
 
Waar kopen jullie, jullie favoriete kwasten?
Groetjes,
Pauline
Share: