DIY: Prada Marfa Sign

 photo PicMonkeyCollage_zps82cfe6be.jpgEen aantal weken geleden postte ik een foto op mijn instagram van mijn zelfgemaakte Prada Marfa doek. Meteen kreeg ik een heleboel leuke reacties en vragen over hoe ik dat gemaakt had. Wel, dat ga ik jullie vandaag helemaal uitleggen!

Jullie weten dat ik heel erg lang heb lopen denken over wat ik met de achterkant van mijn kast ging doen. Wel, dit is het geworden! Ik wilde iets wat niet te druk stond, maar toch wel de aandacht trekt. Nadat ik in een filmpje om jullie hulp vroeg, kreeg ik heel erg vaak het antwoord dat ik een canvas moest ophangen. Ik kan nu al zeggen, jullie zijn geweldig! In combinatie met jullie ideetjes en de mijne ben ik er helemaal uit!

De inspiratie voor dit doek heb ik van de serie Gossip Girl. In het huis van de Van Der Woodsen familie hangt een gelijkaardig kunstwerk waar je gemakkelijk een getal met 5 cijfers voor moet neerleggen. Iets boven mijn budget zou ik zeggen….

 photo prada-marfa-gossip-girl-21_zpsf1f2c245.pngBron foto

Laat ik beginnen met alles wat je nodig hebt. Het is niet veel en alles is heel erg gemakkelijk en goedkoop te vinden. Zelf kocht ik alles bij de Action en de doe-het-zelf zaak. De letters kan je van internet halen of een sjabloon op Etsy kopen, dit laatste deed ik. Voor al de spullen samen was is zo’n €15 kwijt.

Wat heb je nodig?

  • Een canvas – ik gebruikte er één met de afmetingen: 60×80 cm
  • Pencelen – Koop dunne en niet te stijve pencelen
  • Zwarte acrylverf – geen waterverf!
  • Schilderstape

 photo IMG_1342_zpsd9d14510.jpg

  • Een scherp breekmesje of een schaar
  • Een houten plankje (als je een breekmes gebruikt)
  • Een scherp potloodje
  • De prada letters! Hier kocht ik de afbeelding.

 photo IMG_1338_zps97f3dee9.jpg

Hoe ga je te werk?

Je begint eigenlijk met het moeilijkste werk, je moet namelijk de letters heel netjes gaan uitsnijden of uitknippen. Zorg dat je randjes mooi rond op recht zijn want deze ga je gebruiken als sjabloon op je canvas.

 photo IMG_1346_zps9a1246fa.jpg

Wanneer je alle letters hebt uitgesneden leg je ze netjes op je canvas. Het is even puzzelen, want je wilt natuurlijk niet dat er wat scheef komt te liggen. Leg er dus telkens een latje tegenaan en kijk goed of alle letters even ver uit elkaar liggen.

 photo IMG_1347_zps1f745091.jpg

Vervolgens heb ik alle letters met kleine stukjes schilderstape vastgeplakt. Dit is best belangrijk want dan gaat niet alles schuiven wanneer je aan het overtekenen bent.

 photo IMG_1348_zps6be0d350.jpg

Dan is het overtekenen geblazen! Een goede tip die ik je kan meegeven is om onder het canvas een stuk hout te leggen zodat je een harde ondergrond creëert. Een canvas is namelijk hol en zakt door als je hem op tafel legt, niet de ideale ondergrond als je een precies werkje moet uitvoeren.

 photo IMG_1351_zps0ec2b4cc.jpg

Nadat je alles hebt getekend heb je twee opties. Je kan gewoon meteen beginnen schilderen, als je weet dat je een goede vaste hand hebt kan dit natuurlijk meteen! Of je kan doen zoals ik en alle rechte stukjes met schilderstape afplakken, dan heb je toch een soort van richtlijn. Helaas kan je er niet volledig op vertrouwen voor perfecte rechte lijnen, want er zit een beetje een reliëf in het canvas waardoor de verf alsnog onder de tape kan komen.

 photo IMG_1352_zpse237a264.jpg

 photo IMG_1353_zpscc9809e2.jpg

Zoals je kan zien zijn de lijnen dus niet perfect recht geworden met de tape, gelukkig heb ik achteraf alles nog netjes en strak gekregen!

 photo IMG_1359_zpsfa68a454.jpg
En dan is de laatste stap al aan de beurt. Je mag gaan verven! Dit was het gedeelte waar ik best een beetje zenuwachtig over was, maar al bij al was dit voor mij de gemakkelijkste en leukste stap. Ik zag echt per letter mijn doek mooier en mooier worden!

 photo IMG_1355_zpsff190056.jpg

Et Voilà! Je eigen Prada Marfa sign is klaar en dat on a budget! De kast ga ik nog schilderen en dan krijgt hij zijn definitieve plekje in mijn kamer. Natuurlijk volgt er dan een nieuwe roomtour!

 photo IMG_1382_zps484ce11f.jpg
Ik ben echt heel erg blij met deze DIY! Het heeft me ongeveer een namiddag gekost om hem helemaal te maken, maar het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf! Vanuit bed zie ik zelfs niet dat het geschilderd is, je moet best dichtbij komen om dat te kunnen zien. Helemaal top!

Wat vinden jullie hier van en zouden jullie er zelf ook aan beginnen?

Groetjes, Pauline

Delen: