Cirkle – Boodschappen box

 photo IMG_3285_zpsu13iejza.jpg
Hier thuis is het niet altijd even makkelijk om een koelkast vol verse producten te hebben waarmee je daadwerkelijk een lekker en gezond gerecht kan maken. Ik zit nog op school en mijn rooster is erg afwisselend, mijn moeder zit in de luchtvaart en mijn vriend, tja, dat is mijn vriend, haha! Toen de eerste boodschappenboxen op de markt kwamen was dit voor ons de oplossing! In een week waarvan we wisten dat het even allemaal niet zou gaan lukken met boodschappen en gezond koken bestelden we een box en klaar waren we! Nu komt natuurlijk de maar.. De recepten in zo’n doos zijn eigenlijk vrij eentonig, wat ergens begrijpelijk, maar ook erg jammer is! Vorige week kreeg ik van Cirkle een mailtje met de vraag of ze mij een doos mochten opsturen. Ik koos voor de “Bio-Essentials Box”. Een box vol met boodschappen waarmee je zelf aan de slag kan gaan. Alles biologisch en met nog een super leuk extra concept waar ik jullie vandaag graag meer over vertel!

Laat ik misschien beginnen met het aanbod van Cirkle. Je kan kiezen voor de “klassieke” recepten box voor verschillende dagen en verschillende personen. Daarnaast heb je ook het essentiële biopakket, welke ik ontvangen heb. In de essentials box zitten eigenlijk boodschappen waar je zelf mee aan de slag kan gaan en vrij kan invullen.

Tot ik de dozen, jawel meerdere dozen, ontving had ik eigenlijk niet 100% door hoe het concept van Cirkle in elkaar zit terwijl dat juist hetgene is dat mij super enthousiast heeft gemaakt! Cirkle draait volledig om ‘groen’ en ‘recyclen’. Recyclen hoor ik jullie nu al vragen, hoe doe je dat dan? Dat vertel ik zo! Eerst over naar de inhoud!

 photo IMG_3280_zpsmpggn7ig.jpgDe vier Cirkle dozen die voor mijn deur stonden! Het eerste wat meteen opvalt is dat de dozen niet splinter nieuw zijn en dat er een stukje tape in de bovenhoek zit! De dozen worden namelijk hergebruikt. Het is de bedoeling dat je bij elke nieuwe levering, de oude dozen weer mee terug geeft aan de leverancier. De tape zit er volgens mij op zodat de adres labels gemakkelijk eraf te halen zijn, daar zaten toch alle labels op en ik kreeg ze er in een piep en een zucht weer af! Slim!

 photo IMG_3285_zpsu13iejza.jpgIn elke doos zitten de boodschappen mooi verpakt in een boodschappen tas! Hiermee wordt waarschijnlijk de doos minder beschadigd en gaat ze langer mee!

 photo IMG_3284_zpsl5qsjktn.jpgDe eerste doos die ik openmaakte bevatte groenten. Een mooie salade, witloof, prei en een pompoen!

 photo IMG_3286_zpsfwbdtql8.jpg photo IMG_3287_zpskdnftjnw.jpg photo IMG_3291_zpsr1f3wi48.jpgIn de tweede doos waar ik in keek zat het fruit en de eitjes verpakt! Ook weer alles biologisch! Bananen, appelen, peren en blauwe besjes.

 photo IMG_3293_zpsl9mh5ze0.jpg photo IMG_3300_zpsml9692ez.jpgDe derde doos had iets eigenaardigs. Een klein extra stickertje op de bovenkant.

 photo IMG_3296_zpsk8xsx3nz.jpgDe sticker gaf aan dat er speciale verpakking in de doos zat om bepaalde producten vers en koel te houden. Zo slim!!

 photo IMG_3298_zpsnuv3dyvv.jpg photo IMG_3299_zps99adn19r.jpg photo IMG_3303_zpschbtbbon.jpgIn de derde doos zaten dus 3 lekkere stukken biologisch vlees! Ribbetjes, 2 steaks en stoofvlees. Alles is ondertussen al op!

 photo IMG_3304_zps6npbp2dq.jpg photo IMG_3302_zpsd5rxqfll.jpg photo IMG_3288_zps5hnfznt4.jpgAangekomen bij doos nummer vier. Helemaal bovenaan zat er nog een ziplock zak met een aantal goodies, hier begon het concept al wat meer door te dringen!

 photo IMG_3294_zpsyc35loij.jpgMeer groentjes!

 photo IMG_3289_zpsjs4i72to.jpgEn de goodies uit het zakje. In het zakje zaten een aantal dingen die het recycleren gemakkelijker maken. Een doosje voor lege batterijen, een zak voor lege Nespresso capsules en een super gemakkelijke trechter om olie weer netjes op te vangen.

 photo IMG_3305_zpsszrnjvhj.jpgIn elke doos zit ook een net boodschappenlijstje, maar op de achterkant wordt het een stuk interessanter!

 photo IMG_3307_zpskaga4jnn.jpg photo IMG_3306_zps1e4xdf1e.jpg

Op de achterkant van de boodschappenlijst vind je een recycle lijst! Een lange lijst met allemaal spullen die je goed kan recyclen. Het is de bedoeling dat je, wanneer je spullen hebt die je wilt recyclen, je deze netjes inpakt en weer in de dozen stopt waar je boodschappen in zijn toegekomen. Je duidt vervolgens aan op de lijst wat je erin hebt gestopt en je geeft het weer mee aan de chauffeur die je nieuwe lading boodschappen komt brengen! Hoe slim is dit bedacht? Dit zijn gewoon 2 services in één! Je kan werkelijk vanalles meegeven en in de gids die je erbij krijgt, staat duidelijk aangegeven wat er met je spullen gebeurd! Hoe kan het dat zoiets nu pas bestaat?

Ik ben alvast helemaal overtuigd van dit concept! Op deze manier is recyclen makkelijk gemaakt en zullen mensen, die in de eerste instantie al geen tijd hebben voor boodschappen, op een gemakkelijke manier afval kunnen verdelen!

Voor de doos die ik heb ontvangen betaal je € 48,99-. Een mooie prijs voor goede kwaliteits producten! Je kan de dozen bekijken en bestellen op de website: www.cirkle.be.

Wat denken jullie van dit concept?

Groetjes, Pauline

 

Delen: