Ciaté london: ciaté daily mini set

 photo PicMonkeyCollage_zps40734dac.jpg

Ciaté is een merk dat ik zeker kende, maar nog nooit uitgeprobeerd had, tot nu! Ik had al veel super positieve verhalen gehoord en toen ik op een event van Ici Paris XL deze set mee naar huis kreeg, kon ik meteen aan de slag! De set is niet alleen gigantisch schattig, maar ook nog eens heel handig. De kleurtjes zijn allemaal mini’s waardoor je lekker veel kleurtjes kan uitproberen! De set zit in een toffe make-up tas die erg stevig aanvoelt. Ze is gemaakt van een dikke stof en bovenaan bij de rits bevinden zich twee metalen staafjes waardoor hij mooi zijn vorm behoudt en de inhoud niet zo snel geplet zal worden. photo IMG_3493_zps03cc5c67.jpg

Over naar de lakjes. Ben je enthousiast hoor ik je vragen? Wel, ja!! De kleurtjes drogen echt gigantisch snel en dikken super mooi. Wow, dit had ik echt niet verwacht! De dekking is telkens mooi, ook met een dunner laagje. Drogen gaat gewoon razendsnel waardoor je sneller de tweede laag kan aanbrengen en weer verder kan met je dag. Van chippen heb ik nog niet echt last gehad. Enkel aan de tipjes van mijn nagels zie je dat de lak er al iets langer opzit, maar dat is normaal. De set is ingedeeld per dag en elke kleur heeft zijn eigen dag toegeschreven gekregen, er zijn 6 kleuren en 1 top coat, leuk concept!

Maandag: Sugar Plum photo sugarplum_zps000196d2.jpg
 photo paars_zps9b3aa5b0.jpgSugar Plum was een erg moeilijke kleur om aan te brengen, dit vooral door zijn lichte kleur. Drie dunne laagjes waren nodig om een goede dekking te verkrijgen. Excuses voor de rode randjes, maar de glitter was erg moeilijk weg te krijgen! Mijn nagels zijn op het moment trouwens in erg slechte staat! Ik probeer ze zoveel mogelijk ‘naakt’ te laten om ze wat te laten bijkomen.

Dinsdag: Serendipity photo serendipity_zps61b87cf1.jpg
 photo rodeglitter_zps6e0ae29b.jpgEcht een geweldige glitterlak! Super kleine glittertjes die erg gemakkelijk aanbrengen. Het eraf halen is weer een ander verhaal. Ik zou de volgende keer sowieso kiezen voor een andere basiskleur, maar ik wilde voor dit artikel binnen de set blijven bij het kiezen van de kleuren dus werd het Ivory Queen.

Woensdag: Raspberry Collins
 photo Raspberrycollins_zpseb8da7ca.jpg
 photo roze_zps4be9a567.jpgDeze kleur wordt vast en zeker mijn favoriet deze zomer! Een stralende roze kleur, echt helemaal mijn ding! Met twee laagjes bracht hij helemaal goed aan. Ik merk dat er een groot verschil is tussen de iets diepere kleuren en de lichtere kleuren. De lichtere kleuren hebben toch iets meer liefde nodig bij het aanbrengen terwijl de diepere/donkere kleuren als vanzelf gaan.

Donderdag: Ivory Queen
 photo ivoryqueen_zpscdfaaa82.jpg
 photo geel_zps0d1061bb.jpgIvory Queen, niet echt mijn favoriete kleur en bracht even moeilijk aan als de eerste, paarse kleur. Misschien is het omdat ik sowieso al niet zo’n fan ben van dit soort kleuren, maar dit is toch mijn minst favoriete kleur van de set.

Vrijdag: Boudoir
 photo boudoir_zps99056c68.jpg
 photo rood_zpsdc26511f.jpgSamen met de roze kleur is deze mijn favoriet! Echt een mooie rode kleur die iedereen gewoon standaard in zijn stash zou moeten hebben liggen. Deze bracht met twee laagjes perfect aan.

Zaterdag: Couture noir
 photo couturenoir_zps49923043.jpg
 photo glitter_zps36d35e70.jpgCouture Noir is echt een super mooie glitter topcoat, hoewel ik misschien niet snel weer voor een rode ondergrond zou kiezen. Ik denk dat een iets neutralere kleur gepaster is hierbij. Net zoals de andere glitterlak is deze erg moeilijk weg te halen, maar hey, dat is het risico van glitter, toch?!

Zondag: Top coat
 photo topcoat_zpsdbda34d8.jpgCiaté is in België alleen te koop bij Ici Paris XL. Na het schrijven van dit artikel kwam ik er jammer genoeg achter dat deze set nog niet te koop is. Had ik dat geweten… Hij zou echter heel snel te vinden moeten zijn in de webshop van IPX.

Groetjes, Pauline

Delen: