Braun Silk-épil 7 Wet & Dry

Jullie zagen hem al toen ik hem voor de camera uitpakte en vandaag ga ik dan ook mijn mening geven. Ik heb het over de Braun Silk épil 7 Wet & Dry, nogal een lange naam maar hij verdient hem zeker. De reden waarom ik dit leuke apparaat mocht testen is omdat ik me had ingeschreven op de site ‘zininmeer.be’, zo werd ik ambassador en ben ik uiteindelijk samen met 199 andere vrouwen aan het testen geslaan. Ik was bij één van de 200 gelukkigen en kreeg dan ook de lach van mijn gezicht niet af toen ik hem een dag later van de postbode in ontvangst mocht nemen.Mijn eerste indruk konden jullie al in mijn filmpje zien, deze was heel positief en was benieuwd naar meer! De epilady zelf heeft een heel leuk en praktische vormgeving gekregen. Je merkt echt dat hier supergoed over is nagedacht. Zo is het apparaat zelf wit met roze details, heel vrouwelijk doordat er roze en glittertjes in zijn verwerkt. Dit alles zonder kinderlijk te lijken. Hij heeft een ronde vorm waardoor het lijkt alsof hij de rondingen van je hand volgt.

De ronde vorm is een aspect wat ik zelf heel erg belangrijk vind, je gebruikt hem onder water dus dan is het naar mijn mening nog eens extra belangrijk dat het apparaat goed in de hand ligt. Ook onder de douche, in een natte glibberige omgeving, ligt hij stevig in de hand en moet je zeker niet bang zijn dat je hem per ongeluk uit je handen laat glijden.

Natuurlijk kregen we dit mooie dingetje niet zomaar. De opdracht was om één been de epileren met de Braun Silk-épil en het andere been te blijven ontharen zoals we gewend waren. In mijn geval wordt dat dus, scheren en epileren. Toen mijn haartjes lang genoeg waren ging ik aan de slag! Ik scheer mijn benen onder de douche dus die routine moest ik al niet veranderen. Met mijn gloednieuwe apparaat en scheermes ging ik gewapend onder de douche staan.

Been 1 was geen probleem aangezien ik dit altijd al zo gedaan heb. Voor been 2 was ik al wat banger, voor de pijn dan vooral aangezien er 40 pincetjes tegelijk op je beenhaar komen afstormen… Ik had op voorhand al gelezen dat het het beste is als je 5 minuutjes onder het water staat en dan pas gaat epileren. De huid is dan wat weker waardoor alles een stuk minder pijnlijk zal worden. Het viel zo goed mee! Ik was uiteindelijk een paar minuutjes langer bezig dan met het scheren maar daar krijg je natuurlijk een veel langer resultaat voor in de plaats.

We zijn nu een week verder sinds ik mijn been heb onthaard met de épilady en ik moet zeggen dat het echt super werkt! Op het been waar ik geschoren heb staan al weer haartjes terwijl op mijn andere been nog geen haar te zien is! Aangezien mijn beenhaar heel licht is was het bijna niet te zien op foto, sorry! Jullie zullen me op mijn woord moeten geloven, of hem zelf uittesten natuurlijk!

Naast dat de haartjes veel langer weg blijven is het ook zo dat de haartjes veel dunner en lichter zullen terugkomen. Natuurlijk zal je dat na de eerste poging niet zo goed kunnen zien maar na een aantal keer zal dit resultaat zeker zichtbaar zijn. Ook zal je op lange termijn minder moeten ontharen want hoe vaker je epileert, hoe langer het duurt voor de haartjes terug zijn.

Op het apparaat staan twee standen. Snelheid 1 is voor mild epileren en snelheid 2 voor het extra efficiënt epileren. Zelf heb ik hem heel de tijd op de tweede stand gezet omdat dat voor mijn gevoel beter werkte. Ook werkt hij snoerloos, vrij logisch aangezien het nogal gevaarlijk zou zijn moest je met een draad linea recta richting stopcontact onder de douche zou moeten staan.

Hoe zit het met de toonbaarheid van je benen na het epileren? Ik zag al wat foto’s van andere testers voorbij komen met vrij rode benen maar persoonlijk heb ik daar geen last van gehad. Ik heb me na de douche lekker ingesmeerd met een voedende crème en ik denk dat dit ook al goed geholpen zal hebben!

Voor degenen die de unboxing gemist hebben, hier is hij nogmaals!

Zoals jullie kunnen lezen ben ik erg tevreden over de resultaten van de Braun Silk-épil 7 Wet & Dry! Er volgt zeker nog een update over de stand van zaken wat betreft mijn beentjes!

Groetjes,
Pauline

Delen: