Braun Silk épil 7 Wet & Dry: Deel 2

Goedemorgen allemaal! Na een lange stilte ben ik er vandaag weer met mijn update over de Braun Silk épil 7 Wet & Dry. Ik ben deze nu ongeveer vijf weken aan het testen en wil graag mijn eindbesluit met jullie hierover delen. Als jullie het vorige artikel hierover gelezen hebben weten jullie dat ik dit apparaat mag testen via de ambassador-club van de website www.zininmeer.be en weten jullie dat ik hier al heel enthousiast over ben!Gedurende de afgelopen vijf weken heb ik één been geschoren en het andere geëpileerd met de Silk épil. Dit om het verschil tussen de twee manieren van werken zelf te kunnen ervaren. Wel, zoals jullie de vorige keer al konden lezen ben ik super enthousiast over het epileren, maar ik moet zeggen dat ik tijdens het testen toch ook een aantal negatieve puntjes gevonden heb, maar daarover strakjes meer!

Het eerste wat natuurlijk meteen opvalt na vijf weken epileren is de kleur en dikte van mijn beenhaartjes. Van nature heb ik altijd al blonde beenharen gehad maar door het vele scheren zijn er daar helaas heel veel bruine van terug gekomen, dit vooral rond mijn enkels en aan de buitenkant van mijn kuiten. Maar doordat het apparaat de haren met worteltje en al uittrekt, zijn deze weer blond terug gekomen, hier was ik zo ontzettend blij mee!

In totaal heb ik mijn benen drie keer geëpileerd gedurende vijf weken, een stuk minder werk als drie keer per week scheren als je het mij vraagt! En ik merk nu al dat de haartjes veel dunner zijn dan dat ze eerst waren. Ik denk wel dat dit persoonlijk is, bij de ene zal dit wat sneller gaan als bij de andere, maar resultaat zal je gegarandeerd hebben!

Dan iets wat een heleboel van mijn vriendinnen zich afvroegen: “hoe zit het met de pijn?”. De eerste keer vond ik het ongemakkelijkste, ik zeg hier express geen pijn omdat dit niet het geval was. Hiermee wil ik zeggen dat de tweede keer bij mij al bijna volledig pijnloos was.

Dan nu, de negatieve kantjes die ik ondervonden heb. Als eerste mis ik iets aan het design van het apparaat zelf, hij is namelijk gemaakt om onder water te kunnen gebruiken en net om deze rede mis ik een anti slip laagje rondom het apparaat zelf. Het is een prijzig ding dus ik zou het heel erg jammer vinden moest deze per ongeluk uit mijn handen zien vallen. Verder heb ik op dit vlak niks negatiefs kunnen aanmerken, hij ligt fijn in de hand en is leuk en vrouwelijk vormgegeven.

Als tweede merk ik dat bij mij het ontharen onder de douche een stuk moeilijker gaat dan in bad of gewoon droog. Doordat mijn haartjes zo dun zijn terug gekomen lijkt het wel alsof hij ze niet te pakken kan krijgen als ik onder de douche sta. Misschien is dit omdat het water ze dan naar beneden duwt? In bad is dit namelijk totaal geen probleem en pakt hij zelfs het kleinste haartje zonder moeite mee. Ook droog gaat dit alles perfect, alleen voelen je benen dan een stuk droger aan na het ontharen en is insmeren een must!

Ondertussen zijn ook de doekjes van Olaz goed aangekomen en getest. Hier heb ik eigenlijk niet zo heel veel over te zeggen, ik zou ze dan ook nooit zelf kopen. De doekjes beloven je huid voor te bereiden om zo het epileren aangenamer en zachter te maken. Nu voel ik hier totaal geen effect van. In een pakje zitten 16 doekjes en je gebruikt ongeveer één doekjes per been om alles goed vochtig te maken. Ze zijn dus bedoeld voor het ‘droog’ epileren. Je moet dan het doekje gedurende 30 seconden over je huid wrijven en hierna je benen epileren. Jammer, maar voor mij werken ze totaal niet.

Zo, dit was mijn tweede en laatste review over de Braun Silk épil 7. Zoals jullie wel kunnen lezen ben ik hier heel enthousiast over en ben ik hem nu ook voor mijn oksels aan het gebruiken. Hoewel het apparaat bedoeld is voor de benen gaat dit prima! Voor mij is dit zeker een must have om de zomer met gladde en stoppel-loze benen in te gaan!

Hoe ontharen jullie je benen?

Groetjes,
Pauline

Delen: