Boekreview: Powerfood – Van Friesland Naar New York – Rens Kroes

De feestdagen en mijn verjaardag zijn weer voorbij en zo zijn ook mijn excuses op. Sinds deze week ben ik weer 100% clean aan het eten, maar dat vergt voor mij best wel wat inspiratie. Goed en gevarieerd eten vind ik best moeilijk, lag het aan mij, maakte ik elke dag soep, maar op den duur wordt dat zo saai! Al zoekend naar leuke recepten en tips kwam ik uit bij de boeken van Rens Kroes (zus van Doutzen Kroes a.k.a Victoria’s Secret angel). Ik vroeg en kreeg hem voor mijn verjaardag en ben al lustig aan het koken geslaan met Rens haar powerfood aan mijn zij. Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen met het boek Powerfood van Rens Kroes, zijn de recepten lekker, gemakkelijk en als belangrijkste: zijn ze ook echt gezond?

Als je het boek doorbladerd merk je meteen dat er veel variatie zit in de recepten. Niet elke dag salade of soep, thank god! Het boek is verdeeld in verschillende stukken met voor elk deel van de dag recepten, zo heb je: ontbijt, lunch, diner, zoetigheden en toppings. In elk gedeelte zijn er een hele reeks aan leuke recepten te vinden die stuk voor stuk gemakkelijk te maken zijn. Geen recepten die uren en uren voorbereiding vergen om toch maar die paar vitamientjes te behouden. Neen, straight to the point en lekker.

 photo IMG_5905_zpsu0ybp54r.jpg photo IMG_5902_zpsaij4tahd.jpg

Veel ingrediënten waren voor mij niet nieuw. Wij koken hier thuis al langer met tarwe producten, dus ik wist ook van veel waar ik het kon halen. Er waren maar een paar dingen waar ik nog nooit van had gehoord zoals: wijnsteenbakpoeder en rijstmelk, verder waren dit geen producten die ik onmogelijk kon vinden of veel duurder zijn. Online had ik op voorhand een aantal reviews gelezen, deze gaven aan dat de ingrediënten die Rens gebruikt erg duur zijn. Zelf geloof ik dat gezond eten nu eenmaal duurder is dan alleen maar junkfood eten, maar voor producten die clean zijn en waarvan je weet wat erin zit, geef ik graag een paar euro meer. Dat beslis je overigens natuurlijk helemaal zelf, je hoeft geen bio-groentjes te kopen omdat deze gezonder zijn, dit is een keuze die je zelf maakt.

 photo IMG_5895_zpsl3of8ccz.jpg

Zelf ik natuurlijk al een aantal recepten uitgeprobeerd en ik ben zo enthousiast! Ik heb drie gerechten gemaakt als avondeten en de ontbijtkoek als ontbijt (obviously). Telkens waren deze een hit! Wat me wel opviel, bij de recepten staat nergens een indicatie wat de caloriewaarde die een gerecht bevat. Misschien een lastig puntje voor iemand die trouw calorietjes telt, dit is niet iets wat ik zelf doe dus mijn stoorde het niet. Overigens kan je wel goed zien aan de ingrediënten die gebruikt worden in een recept dat je geen stiekeme bommetjes binnen krijgt! Wat ik wel een beetje mis is dat er soms niet vermeld staat voor hoeveel personen het recept bedoeld is.

 photo IMG_5899_zps4sguyk8r.jpg

Zeker ook een puntje waar ik super blij om ben!  Dit is niet het zoveelste boek dat beweerd gezond en clean te zijn, maar eigenlijk geen variatie bied of toch best stevige gerechten voorschotelt. De gerechten van Rens zijn clean en dat merk je. Ze maakt amper gebruik van tarwe, er komt geen gram boter in het boek voor en suiker is zo goed als verbannen. Ondanks dit alles zijn de recepten echt lekker en smaakvol!

Pluspunten

 • Veel variatie in recepten en ingrediënten;
 • Duidelijke omschrijvingen van waarom iets goed voor je is;
 • Duidelijke tijdsbeschrijving;
 • Moedigt aan om (nog) meer vers te bereiden;

Tegenvallers

  • Sommige ingrediënten zijn moeilijk te vinden of duurder dan gemiddeld;
  • Geen calorie vermelding;
  • Er staat niet altijd bij voor hoeveel personen elk recept is;
  • Foto’s staan niet altijd bij het juiste recept, pagina vermelding staat er dan wel bij;

 photo IMG_5890_zpss5kvte2u.jpg

Ik vind dit boek dus zeker een aanrader voor de mensen die op hun voeding proberen te letten en, zoals ik, snel geen inspiratie meer hebben! Dit is het tweede boek wat Rens Kroes geschreven heeft, het eerste staat dus zeker nog op de ’to-get’ lijst!

Zijn jullie bewust bezig met ingrediënten en clean eten?

Groetjes, Pauline

Delen: