Beauty Blender

PicMonkey Collage

We kennen hem allemaal wel. Hij is voor velen de perfecte partner, een bol buikje, mooi roze, lekker zacht en maakt onze gezichtjes perfect, dat wil toch iedereen? Velen zijn overtuigd en velen probeerden hem na te maken, natuurlijk heb ik het over de Beauty Blender! Het magische sponsje dat foundation als geen ander zou aanbrengen. Maar, is hij de hype ook waard?

Ik kocht dit kleine, bolle wondertje op vakantie naar Amerika aangezien hij daar een stuk goedkoper is als bij ons in Europa. Na lang en kwijlend door een gigantische Sephora te zijn gewandeld ging ik, vol trots over mijn beheersing, naar buiten met enkel een klein zakje! Hij heeft me om precies te zijn $20 gekost, dat zou omgerekend zo’n €16 moeten zijn.

Natuurlijk hielt ik het niet meer en ging ik al snel aan de slag met de Beauty Blender. Ik had al eens eerder een namaak sponsje geprobeerd die ik bij de H&M gekocht had voor een prikje maar helaas zonder succes…

20131006_142051

Je kan de Beauty Blender namelijk op twee manier gebruiken. Namelijk droog of nat. Persoonlijk verkies is de tweede manier, op deze manier zuigt de sprons minder product op en heb ik het gevoel dat de foundation sneller en mooier verdeeld wordt over mijn gezicht.

Om de Beauty Blender nat te maken doe je hem in een glaasje water en laat je dit even staan tot hij zich helemaal heeft volgezogen of je houdt hem onder de kraan. Wanneer je merkt dat het sponje niet meer groter wordt, knijp je al het water er zo goed mogelijk uit.

IMG_2493

 

Wat ik altijd nog even doe is dat ik hem in een droog washandje doe en dan nog even goed knijp en druk zodat alles er goed uit is. Het is belangrijk dat je de Beauty Blender vochtig gebruikt, niet klets nat!

PicMonkey Collage

Zoals je kan zien is hij een stuk in volume toegenomen wanneer hij vochtig is. Ik heb hem expres in mijn hand gelegd om te verhouding een beetje te laten zien.

Vervolgens is het kinderspel! Je doet product op je gezicht of op de spons zelf en gaat deppen. De bedoeling is dat je alles dept, zeker niet vegen dus! De dikke kant kan je gebruiken voor de iets grotere delen van je gezicht zoals je voorhoofd, wangen en hals. De dunne kant is bedoeld voor de plekjes waar je anders zelf niet zo goed bijkomt zoals de randjes om je neus en je kin.

Nadat je de foundation goed en volledig hebt aangebracht kan je er voor kiezen om ook je concealer met de Beauty Blender aan te brengen, dit zorgt voor een heel mooie dekking aangezien je niks smeert maar alles dept! Even afwerken met een dipje poeder en klaar ben je!

Als je helemaal klaar bent dan laat je je sponsje gewoon weer netjes opdrogen, bovenop een doekje bijvoorbeeld. Wat het wassen van de Beauty Blender betreft, hier volg je dezelfde regels als bij je kwasten, gewoon met een beetje baby shampoo als je merkt dat het nodig wordt! Zo werd mij verteld door het meisje in de winkel.

20131006_142157

Zoals jullie wel kunnen zien ben ik echt heel erg enthousiast over deze kleine aanwinst! Hij doet wat hij beloofd te doen, hij werkt snel en proper. Ik ben alleen best benieuwd naar hoe lang hij er ‘mooi’ gaat uitzien, maar dat zijn zorgen voor later!

Ja, ik ben zeker enthousiast en kan met volle zekerheid zeggen dat deze handig tool zeker de hype waard is!

 

Groetjes, Pauline

Delen: