Action: Onyx Peel-off Masker

IMG_2117Jullie herinneren je vast mijn ‘Eerste keer naar de Action’ shoplog wel, waar dit masker voorbij kwam. Hij heeft een tijd lang in de kast gelegen en werd telkens toch weer opzij geschoven voor andere dingen die ik toch liever eerst wilde proberen, maar de dag is dan toch eindelijk gekomen dat ik hem getest heb! Het masker bestaat uit 2 kanten, heel leuk om samen met een vriendin te delen! En vandaag laat ik jullie dan ook het eindresultaat zien.

Bij de Action hebben ze, als ik me niet vergis, twee soorten maskers waarin telkens weer twee varianten van bestaan. Zo heb de je ‘klassieke’ smeer maskertjes waaronder deze en een dode zee masker. De tweede soort maskers zijn dan weer sheet maskers, papieren doekjes die gedrenkt zijn in product waardoor je ze in één, twee, drie op je gezicht kan leggen.

Vandaag test ik voor jullie het Onyx Peel-off masker dat beloofd een zachte peeling te geven en mijn poriën grondig te reinigen. Ook zou het anti-stress bestanddelen bevatten. Wat wil een vrouw nog meer?!

IMG_2120

Dit is wat ze bij Onyx Dermo Labs over het masker te zeggen hebben: “Zachte peeling van oude huid. Krijg een frisser gezicht terug na het verwijderen van ons zuiverende masker: de ideale peel speciaal ontwikkeld voor de problematische huid en t-zone. Verwijdert onzuiverheden en dode cellen, terwijl het de huid reinigt en revitaliseert.”  Een heleboel beloftes dus! Eens kijken welke ze hier allemaal van kunnen waarmaken!

Ook hebben ze de verpakking voorzien van een uitgebreide gebruiksaanwijzing: “Maak voorzichtig de huid schoon. Breng dun & gelijkmatig aan. Genoeg voor het gezicht en hals, vermijd de ogen, lippen & haar. Ga liggen en droom rustig weg. Verwijder het masker na 10-20 minuten of wanneer het volledig is opgedroogd (nooit trekken) en ontdek een jongere, frissere zuiver uitziende huid. Was resten van het masker met water af.”

Wauw, oké, nu ik dit allemaal weet kan ik aan de slag!

PicMonkey Collage

Ik heb voor ik het masker aanbreng een aantal onzuiverheden op mijn gezicht. Zwarte puntje op mijn neus en kin en een puistje hier en daar, dit zou dit masker goed moeten aanpakken!

Het masker heeft een heel erge gelly-consistentie waardoor het lekker makkelijk uitsmeert. Wanneer ik het masker aanbracht voelde het heel lekker koel aan op mijn gezicht. Persoonlijk vind ik dit altijd een grote plus want ik vind dit heel lekker aanvoelen, op de één of andere manier ontspant het me dan altijd net een tikkeltje meer. Verder voel je er eigenlijk weinig tot niks van, je ‘voelt’ het masker niet echt werken zoals je dat bij andere varianten vaak wel hebt.

Wat me meteen opviel toen ik de verpakking opende was de mega sterke geur. Man, wat was me dat. Ik had al eerder gehoord dat de geurtjes van deze maskers niet ‘je dat’ zijn maar dat het zo sterk rook ik had ik zeker en vast niet verwacht. Het leek alsof iemand een hele fles ontsmettings alcohol in het zakje had gekiept. Het was zelf zo erg dat mijn ogen er van moesten tranen toen ik het op mijn wangen smeerde! Ik weet niet of ik dat wel zo fijn vind…

PicMonkey Collage

Toen ik het masker er af had gehaald merkte ik jammer genoeg weinig positieve effecten. Mijn huid is erg rood en voelt heel warm aan, dit heb ik echt nog nooit gehad van een masker, erg jammer. Ik had gehoopt om voor €0,79 een klein wonder gevonden te hebben maar dit is helaas niet het geval.

PicMonkey Collage

Ook beweren ze dat dit een peel-off masker zou zijn wat dus echt niet het geval is. Ik heb geprobeerd het er af te halen zonder water maar dit lukte voor geen meter. Misschien ligt het aan mijn peel-off kunsten? Ik weet het niet, het was allezins een klieder boeltje!

Ik vond dit alvast niet echt een aanrader en denk ook niet dat ik dit masker nogmaals zou kopen. Jammer, want voor die prijs zou het echt een vondst zijn geweest!

Hebben jullie dit masker al eens getest? Zo ja, wat vonden jullie ervan?

Groetjes, Pauline

Share: