The 100 Things summer challenge – Deel 2

 photo large_zpsa20f66b0.jpg
Vandaag deel 2 van “The 100 Things Summer Challenge”. Een uitdaging waarbij je tijdens de zomer 100 spullen wegdoet, doneert of verkoopt. Vorige keer stond mijn score op een mooie 22.

Ik heb de afgelopen weken een aantal delen van mijn kamer eens goed onder handen genomen en grofweg hier en daar er weer spullen uitgeplukt en aan de kant gelegd.

Als jullie mijn roomtour als eens gezien hebben en een beetje weten hoe mijn kamer eruit ziet, weten jullie dat er zich in één van de wanden een luikje bevindt met gigantisch veel rommel. Er bleven eigenlijk altijd maar spullen bij komen tot het op den duur gewoon een grote ongebruikte verzameling rotzooi werd. Omdat het best ver doorloopt bleven er ook alsmaar spullen naar achteren geduwd worden, ik ben er dan gewoon maar eens ingekropen en eraan begonnen!

Als eerste vond ik drie posters in elkaar gerold. Deze dateren nog uit mijn ‘oude’ kamer. Geen idee hoe ze daar terecht zijn gekomen en waarom ik ze niet meteen heb weggedaan, maar deze gaan er alleszins uit! Ze zaten vol stof en zagen er echt niet meer zo mooi uit.

 photo IMG_1540_zpsd018c63f.jpg

Sorry Marilyn!

 photo IMG_1539_zpsb3e46ee4.jpg

Deze hing toen op mijn deur.

 photo IMG_1534_zpsa085d82b.jpgEn deze had ik toen meegekregen uit de dvd-theek! Jep, ik huurde toen nog mijn dvd’s!

Vervolgens vond ik ook nog één of ander vaag kader dat al half kapot was… Why??

 photo IMG_1738_zpsac165b2e.jpg

Op naar de kleding. Zoals ik de vorige keer vertelde heb ik het deze keer iets schematischer aangepakt en ben ik begonnen bij 2 laadjes. Deze heb ik helemaal leeg gemaakt en eens goed bekeken. Alles wat ik in de afgelopen 6 maanden niet meer gedragen heb en ik in de komende 6 maanden ook niet meer zal dragen, heeft eraan moeten geloven!

 photo IMG_1729_zpsc7cd55b9.jpg

Twee oude en versleten topjes.

 photo IMG_1731_zpsf429a70f.jpg

Een vieze, beverfde en uitgeleefde trui van de Primark.

 photo IMG_1733_zps8ac25014.jpg

En net zoals de vorige keer, twee rokjes.

 photo IMG_1736_zps5fb09e21.jpgTwee shirtjes van de Pimkie die ik eerlijk gezegd nooit gedragen heb. Ik had net zo eentje in het zwart en die stond me erg leuk. Zonder te passen heb ik er toen nog een aantal gehaald in andere kleuren die me eigenlijk veel minder leuk stonden…

 photo IMG_1739_zps56fa1e08.jpgEn nog twee paar schoenen, wederom achter het luik vandaan. Die sandalen! Hoe, wat en waarom?!

 photo IMG_1740_zps2ee1a8aa.jpg

Ook achter het luik vandaan: een Eastpak rugzak die ik sinds het 3de middelbaar niet meer gebruikt heb. Iedereen vond hem trouwens toen wel echt super tof omdat hij bijna nergens te koop was. Ik had hem ergens in een winkeltje op de kop getikt voor €15! Erg goedkoop voor zo’n rugzak toen.

Bij het wisselen van bureau kwamen er ook nog wat spullen opduiken die ik eigenlijk nooit wegdeed, gewoon omdat ik er plaats voor had. Nu de plaats voor boeken wat beperkter is geworden, heb ik grofweg hier en daar wat boeken weggehaald die ik toch nooit meer zal lezen. Ik ga hier nog wat grondiger te werk gaan, maar voorlopig zijn het deze drie boeken geworden.

 photo IMG_1718_zpse5965390.jpgOok deze dingen kwam ik tegen bij het herorganiseren van mijn bureau. Spullen van Diddl! Whuut?! Ik verzamelde echt alles van Diddl toen ik in het zesde leerjaar zat. Ik was toen twaalf… Time to go now!

 photo IMG_1548_zpsf9da2af9.jpgDrie computerspelletjes die hier lagen te verstoffen…

 photo IMG_1722_zps8c406d59.jpgEn nog twee dvd’s. Een lange tijd geleden heb ik hier al best goed in geruimd, maar er blijven er toch een deel waar ik geen afstand van kan doen. Dat merk ik maar al te goed bij het sorteren! Uiteindelijk zijn deze twee eruit gekomen:

 photo IMG_1543_zpsa7d0dfbb.jpgZo, dit waren alle spullen die ik deze keer naar de kringloop heb gebracht. In totaal waren het er 25! Helaas werd ik best aangetrokken door de kringloop en besloot ik een kijkje te gaan nemen. Ik vond er twee super schattige bijzettafeltjes voor €3,50 per stuk en kon ze niet laten staan!

 photo IMG_1741_zps613176bd.jpg

Zoals jullie gisteren in mijn outfit post konden lezen heb ik me ook éénmaal laten verleiden door de H&M en kocht ik er een jurkje. Met deze spullen moet ik dus -3 van mijn totaal afhalen!

Vandaag stond mijn score op 25. Als ik hierbij de score van vorige week optel kom ik op een mooie 47 punten! Hier gaan er natuurlijk 3 vanaf waardoor mijn tussenscore op 44 komt te staan. Bijna op de helft!

Het doet me echt goed om eens goed op te ruimen in mijn kamer. Hier liggen eigenlijk zoveel meer spullen die oud en ongebruikt zijn dan ik denk! Het is zelfs zo erg dat ik een heel deel hiervan vergeten was… Deze challenge komt echt op het goede moment!

Groetjes, Pauline

Delen:

3 Reacties

 1. augustus 7, 2014 / 12:08 pm

  Wow je bent al goed opgeschoten! Ik wil het zelf ook proberen maar ik kan zo moeilijk afstand doen van dingen! Vind het altijd zo zonde om dingen gewoon weg te gooien… Een kringloopwinkel is idd wel een goed idee. Of rond september-oktober doen ze bij ons in het dorp een grote rommelmarkt, misschien dat ik tegen dan eens wat spullen bijeenzoek 🙂 dan moet je er natuurlijk zelf ook wel nog moeite voor doen om het te verkopen en daar een hele dag te staan haha!

 2. Emilia
  augustus 7, 2014 / 9:56 am

  Hey Pauline! Ik wil ook graag mijn kamer helemaal ontdoen van de oude spullen want ik ga binnenkort ze helemaal herschilderen, maar nu is mijn vraag of je gewoon eender welke kringloop winkel mag binnenlopen en of ze alles echt aanpakken? Zijn er dingen die ze weigeren? En krijg er dan wat voor? 🙂
  Alvast bedankt voor het antwoord!
  x Emilia

 3. xbeautystars
  augustus 7, 2014 / 8:59 am

  Leuk, ook grappig dat je nog zoveel dingen hebt van vroeger.

  Misschien dat je er even tijd voor hebt om op mijn blog te kijken en reageren? http://beautyster.blogspot.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.