The 100 things summer challenge – Deel 1

 photo large_zpsa20f66b0.jpgVorig jaar waren een aantal bloggers die een toffe uitdaging waren aangegaan, namelijk “the 100 things summer challenge”. Een uitdaging waarbij je tijdens de zomer 100 spullen moet wegdoen of doneren. Opruimen en van de rommel afkomen is dus de grote boodschap! Het leek me vorig jaar al erg leuk om mee te doen, maar omdat ik de challenge pas te laat ontdekt had leek het me niet meer de moeite er nog iets mee te doen en ook dit jaar was het ik het een beetje vergeten, oeps! Gelukkig is de zomer nog niet zo ver gevorderd en heb ik nog ruime tijd om eraan te beginnen. Vandaag laat ik jullie in deel 1 zien wat ik in de eerste instantie al heb kunnen wegdoen.

Maar waar en hoe begin je aan zoiets? Omdat ik nog niet echt een plan had besloot ik maar gewoon random overal wat spullen te gaan verzamelen die er al een tijdje liggen en waar ik toch niks mee doe!

Ik begon bij de make-up en haalde er 5 dingetjes uit die ik al een hele tijd niet gebruikt had en waarschijnlijk ook niet meer zou gaan gebruiken. Je moet ergens beginnen, toch?

 photo IMG_1479_zps218b7cc2.jpg

  • Een oud Sephora lipglossje
  • 3 Nivea creamy metal oogschaduw tubes
  • Een Nivea oogschaduw duo

Omdat ik nog niet echt de moed had om mijn hele stash eens grondig te gaan sorteren ging ik over naar de kleding kast! Zoals jullie weten ben ik best wel wat centimeters verloren in de afgelopen jaren, maar in mijn kast hangt nog best wat kleding in mijn vroegere maat. Ook ligt er nog veel kleding verstopt in de lades die ik eigenlijk niet meer draag. Weg ermee! Er is nog veel meer werk aan de kast, maar ook dat ga ik eens stap voor stap aanpakken deze zomer.

 photo IMG_1482_zps125172bb.jpgAls eerste ging een heel oud rokje van de Patio in Leuven. Al jaren niet meer gedragen, weg ermee!

 photo IMG_1483_zps93058602.jpg

 photo IMG_1485_zps85ef1651.jpgTwee rokjes, maar deze keer van de America Today. Beide veel te groot geworden en eigenlijk gewoon niet meer mijn stijl.

 photo IMG_1488_zps7beb2cc0.jpgOok deze trui/jurkje is veel te groot en gewoon niet iets wat ik nog draag. Ik haalde hem uit de C&A.

 photo IMG_1493_zpsbe049442.jpgEen hemd uit de Mango, maar ik heb hem al meer als een jaar niet meer gedragen en ik zie mezelf hem ook niet meer zo snel aantrekken. Jammer, maar ik denk dat ik er iemand anders veel blijer mee maak dan dat hij gewoon ik mijn kast blijft hangen.

 photo IMG_1489_zpsd80cdef3.jpgEen blouse van de Forever21 die ik eigenlijk nog heel erg leuk vind, maar gewoon niet meer aantrek omdat hij veel te groot is geworden en daardoor mij veel dikker maakt dan ik eigenlijk ben! Jammer, maar eigenlijk ook best leuk dat ik hem om die reden kan wegdoen.

 photo IMG_1494_zps0d6f2216.jpgVier portemonnees! Wat moet een mens daarmee… Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriend een heel mooie portemonnee die van goede kwaliteit is. Daar wil ik zeker nog even mee doen en zie mezelf niet terug gaan naar één van bovenstaande modellen. Van onder naar boven komen ze van: SIX, Primark, Primark, Zeb.

 photo IMG_1497_zpsbc2c83b1.jpgEen zonnebril van de Primark die ik nooit gedragen heb omdat de glazen mijn beeld heel erg raar maakten waardoor ik er hoofdpijn van kreeg. Verder nog een setje armbandjes die ik mezelf ook niet meer zie dragen. De bandjes tel ik als 1 item.

 photo IMG_1499_zpsc2a3dc53.jpgEen zwarte jeans van de H&M. Te groot en verkleurd.

 photo IMG_1502_zpsdd6d3a7c.jpgOok nog vond ik twee tassen van de Primark die ik al in geen eeuwen meer gebruikt heb. Ik was zelfs een beetje vergeten dat ik ze had liggen. Oeps! Tijd om er afstand van te doen!

 photo IMG_1500_zps1a912c3d.jpgEn als laatste twee random items die ik eigenlijk niet meer gebruik. Een cd hoesje en een roze muismatje. Deze zijn vertrokken naar de kringloopwinkel!

Zo, voorlopig waren dit alle spullen die ik weg gedaan heb! Het tricky gedeelte aan deze challenge is dat wanneer je dingen koopt, je deze weer bij je score moet optellen. Op zich nog niet zo slecht voor mijn portemonnee! Met deze spullen komt mijn voorlopige stand op 22! Ik heb dus nog wel een weg af te leggen. Hiervoor heb ik een klein plannetje gemaakt. Ik ga elk deel van mijn kamer afzonderlijk grondig uitzoeken en breng hier natuurlijk verslag van uit aan jullie!

Doen jullie met me mee aan deze 100 things summer challenge?

Groetjes, Pauline

Delen: